Nový Bor: Brazilský karneval opět roztančí město

23.01.2023 19:44 | Tisková zpráva

Nový Bor bude už posedmnácté tančit v duchu brazilského karnevalu. Pestrým koktejlem barev, masek a rytmů ožije sklářské město o víkendu 17. a 18. února 2023.

Nový Bor: Brazilský karneval opět roztančí město
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Chybět nebudou stálice novoborského masopustu – energičtí bubeníci z Tam Tam Batucady a brazilská královna karnevalu Viviane. Návštěvníci se mohou letos těšit na exkluzivní fotografickou výstavu světoznámého violoncellisty Jiřího Bárty, hudební vystoupení, sobotní průvod masek i recesistický závod na historických lyžích.

Dvoudenní oslavy Česko – brazilských dnů zahájí v pátek 17. února program v Městském kině. Jeho hlavní hvězdou bude violoncellista Jiří Bárta, který patří ke světové špičce své generace a novoborskou veřejnost nadchl při srpnovém koncertě v rámci Dvořákova festivalu v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Ten se tentokrát v 18 hodin ve světové premiéře představí jako vynikající fotograf. „Z jeho tvorby vybral významný český dokumentární fotograf profesor Jindřich Štreit na čtyřiadvacet metrových fotografií zahrnujících portréty, krajinu, architekturu a exotické země,“ řekla Ilona Rejholcová, jednatelka Kultury Nový Bor s.r.o., která společně s městem Nový Bor akci pořádá.

Návštěvníci vernisáže ale nebudou jen svědky jeho první výstavy, ale také jedinečného společného koncertu s temperamentními bubeníky Tam Tam Batucady. Doprovodí je tanečníci Vibrasil Samba Show pod vedením skutečné královny karnevalu Viviane Mateus a v nové choreografii zářivé výpravné show společně přenesou diváky do skutečného karnevalového reje v Riu de Janeiru.

„Nebude samozřejmě chybět ani ochutnávka brazilských specialit a společně s brazilským výtvarníkem a sklářem Ricardem Hoineffem namícháme pravé latinskoamerické nápoje,“ doplnila Ilona Rejholcová.  Vstupenky na slavnostní večer v Městském kině lze zakoupit na www.kinonb.cz/program.

Masopust vyvrcholí v sobotu 26. února karnevalovým průvodem městem, v jehož čele půjdou bubeníci Tam Tam Batucady s tanečnicí Vivien a Novoborské mažoretky. „Každý, kdo bude mít chuť se přidat, je vítán. Sraz masek je v 13.30 hodin u Městského kina,“ doplnila Ilona Rejholcová.

Průvod opět projde od Městského kina přes třídu T. G. Masaryka na náměstí Míru, kde bude zábava pokračovat. Kromě hudební produkce a tanečních vystoupení program okoření i vystoupení divadla Vagabundus Collective. Kejklířská a divadelní rodina z Volfartic, patří k významným žonglérským esům České republiky. Mimo žonglování s čímkoliv, představí také akrobatickou jízdu na jednokolce a chůzi na chůdách.

A chybět nebude ani oblíbený recesistický závod Historická lyže, jehož partnerem je pivovar BORN. „Sníh bude zajištěn. Máte-li doma staré „práskačky“, neváhejte a přijďte si zazávodit. Hodnotí se nejen rychlost, ale i styl a švihácký ohoz,“ dodala Ilona Rejholcová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…