Nový Bor: Brazilský karneval opět roztančí město

23.01.2023 19:44 | Tisková zpráva

Nový Bor bude už posedmnácté tančit v duchu brazilského karnevalu. Pestrým koktejlem barev, masek a rytmů ožije sklářské město o víkendu 17. a 18. února 2023.

Nový Bor: Brazilský karneval opět roztančí město
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Chybět nebudou stálice novoborského masopustu – energičtí bubeníci z Tam Tam Batucady a brazilská královna karnevalu Viviane. Návštěvníci se mohou letos těšit na exkluzivní fotografickou výstavu světoznámého violoncellisty Jiřího Bárty, hudební vystoupení, sobotní průvod masek i recesistický závod na historických lyžích.

Dvoudenní oslavy Česko – brazilských dnů zahájí v pátek 17. února program v Městském kině. Jeho hlavní hvězdou bude violoncellista Jiří Bárta, který patří ke světové špičce své generace a novoborskou veřejnost nadchl při srpnovém koncertě v rámci Dvořákova festivalu v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Ten se tentokrát v 18 hodin ve světové premiéře představí jako vynikající fotograf. „Z jeho tvorby vybral významný český dokumentární fotograf profesor Jindřich Štreit na čtyřiadvacet metrových fotografií zahrnujících portréty, krajinu, architekturu a exotické země,“ řekla Ilona Rejholcová, jednatelka Kultury Nový Bor s.r.o., která společně s městem Nový Bor akci pořádá.

Návštěvníci vernisáže ale nebudou jen svědky jeho první výstavy, ale také jedinečného společného koncertu s temperamentními bubeníky Tam Tam Batucady. Doprovodí je tanečníci Vibrasil Samba Show pod vedením skutečné královny karnevalu Viviane Mateus a v nové choreografii zářivé výpravné show společně přenesou diváky do skutečného karnevalového reje v Riu de Janeiru.

„Nebude samozřejmě chybět ani ochutnávka brazilských specialit a společně s brazilským výtvarníkem a sklářem Ricardem Hoineffem namícháme pravé latinskoamerické nápoje,“ doplnila Ilona Rejholcová.  Vstupenky na slavnostní večer v Městském kině lze zakoupit na www.kinonb.cz/program.

Masopust vyvrcholí v sobotu 26. února karnevalovým průvodem městem, v jehož čele půjdou bubeníci Tam Tam Batucady s tanečnicí Vivien a Novoborské mažoretky. „Každý, kdo bude mít chuť se přidat, je vítán. Sraz masek je v 13.30 hodin u Městského kina,“ doplnila Ilona Rejholcová.

Průvod opět projde od Městského kina přes třídu T. G. Masaryka na náměstí Míru, kde bude zábava pokračovat. Kromě hudební produkce a tanečních vystoupení program okoření i vystoupení divadla Vagabundus Collective. Kejklířská a divadelní rodina z Volfartic, patří k významným žonglérským esům České republiky. Mimo žonglování s čímkoliv, představí také akrobatickou jízdu na jednokolce a chůzi na chůdách.

A chybět nebude ani oblíbený recesistický závod Historická lyže, jehož partnerem je pivovar BORN. „Sníh bude zajištěn. Máte-li doma staré „práskačky“, neváhejte a přijďte si zazávodit. Hodnotí se nejen rychlost, ale i styl a švihácký ohoz,“ dodala Ilona Rejholcová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Schránka v podstavci sochy Lenina ukrývala zakládací listinu i noviny

7:17 Česká Lípa: Schránka v podstavci sochy Lenina ukrývala zakládací listinu i noviny

Téměř třicet sedm let ležela pod kamenným podstavcem sochy V.I. Lenina, která stála v prostranství p…