Nový Bor: Do veřejné ankety k využití sokolovny se zapojilo 985 lidí

27.08.2022 14:27 | Tisková zpráva

Obyvatelé Nového Boru dostali ve veřejné anketě možnost se vyjádřit k budoucímu využití sokolovny, kterou město před časem převzalo od TJ Jiskra Nový Bor a plánuje zde spolkový dům. Cílem ankety bylo sladit přání obyvatel a investiční politiku města.

Nový Bor: Do veřejné ankety k využití sokolovny se zapojilo 985 lidí
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Podle návrhu města by měl spolkový dům nabídnout multifunkční sál pro pořádání sportovních a kulturních akcí se zázemím, klubovny pro místní spolky, zkušebny pro hudební skupiny, restaurační služby či ubytování pro účastníky větších akcí pořádaných místními oddíly a spolky. Ve venkovním areálu návrh počítá se zimní ledovou plochou, kurty pro tenis a nohejbal a prostorem pro dětské aktivity.

Do ankety, která běžela od února do konce června, se zapojilo 985 lidí. Z toho jich 110 využilo možnosti online prostředí, zbývající pak popsali svoji představu prostřednictvím anketních lístků. 936 (95%) respondentů souhlasilo s využitím sokolovny jako spolkového domu, z tohoto počtu by dalších 749 (80%) nabízené aktivity využívalo. Téměř polovina (473) účastníků ankety reagovala kladně na zimní kluziště, velký ohlas vzbudilo zřízení kluboven pro spolkovou činnost a zkušebny pro hudební kapely.

Řada respondentů se vyslovila pro zachování volejbalového hřiště (25%), stávající restaurace (20%) a posilovny (20%). Účastníci ankety využili i možnost napsání vlastní představy využití. Uvítali by venkovní cvičební prvky pro seniory a vnitřní prostory pro dětské aktivity.

Anketa

Podporujete návrh SPD, abyste mohli v referendu hlasovat o vystoupení z EU?

97%
3%
hlasovalo: 26041 lidí

„Potěšilo nás, že se do ankety zapojilo tolik lidí. Jejich aktivita na ovlivnění budoucí podoby sokolovny je pro nás zavazující,“ komentoval výsledky ankety starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Než se však plány zrealizují, musí město v první řadě opravit střechu objektu, která je v havarijním stavu. To mělo v plánu letošní rok, v rozpočtu byla vyčleněná částka zhruba 9 milionů korun. „Bohužel vinou těžké situace ve stavebnictví, které se potýká s nárůstem cen za materiály a nedostatkem pracovníků, se nám zakázku nepodařilo opakovaně vysoutěžit. Nyní opravu soutěžíme potřetí. Děláme vše pro to, abychom mohli opravu realizovat hned zjara příštího roku,“ doplnil Jaromír Dvořák.

I přes komplikace se lidé nemusí bát, že by jejich hlasy z ankety zapadly. Důkazem jsou pokroky při realizaci stavby venkovního bazénu v areálu místního přírodního koupaliště. Stavba bazénu zvítězila při veřejné anketě mezi celkem sedmi navrhovanými velkými investicemi, kterou město vyhlásilo před třemi roky. „Od té doby cíleně postupujeme krok za krokem k realizaci. Povedlo se nám převést potřebné pozemky od TJ Jiskra, které areál koupaliště vlastnilo. Aktuálně probíhá zpracování projektové dokumentace, a když půjde vše podle plánu, budeme stavbu moci už v 2. polovině příštího roku začít soutěžit,“ dodal Jaromír Dvořák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…