Nový Bor: Filharmonici z Vídně a Berlína zahrají v Městském divadle

04.10.2022 12:09 | Tisková zpráva

„Hlava musí by´t veselá, srdce šťastné a noha sebou musí cukat,“ tak přistupuje k hudbě špičkovy´ soubor Philharmonix, ktery´ zve do svého elitního hudebního klubu v úterý 4. října.

Nový Bor: Filharmonici z Vídně a Berlína zahrají v Městském divadle
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Unikátní soubor, který sdružuje tři členy Vídeňské filharmonie, dva sólisty Berlínské filharmonie, jednoho z nejvšestrannějších rakouských pianistů a improvizujícího zpívajícího houslistu, zavítá do Městského divadla v Novém Boru v rámci 21. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Lípa Musica.

Na posluchače čekají brilantní aranže, neuvěřitelná virtuozita a vysoce nakažlivá radost ze společného muzicírování. Ať už Philharmonix hrají popové nebo lidové písně, Prokofjeva nebo Čajkovského, Gershwina nebo Piazzollu, klasická hudba nemůže by´t více vzrušující, zábavná a přitom sofistikovaná. Jejich umění se vyznačuje vysokou interpretační úrovní ctící tradici nejlepších orchestrů světa. Není ale akademicky suchopárná, naopak Philharmonix uhranou svěžím, takřka rošťácky´m přístupem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …