Nový Bor: Mariánské slavnosti 2022. Bohatý hudební program a zábava pro děti

27.07.2022 10:29 | Tisková zpráva

Městský park v Novém Boru bude opět středobodem Mariánské slavnosti. Návštěvníci tradiční akce, která proběhne od 12. do 14. srpna 2022, se mohou těšit na bohatý hudební program, taneční a výtvarné workshopy, výstavy, řemeslné trhy, pohádky a atrakce pro děti.

Nový Bor: Mariánské slavnosti 2022. Bohatý hudební program a zábava pro děti
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Slavnosti zahájí v pátek 12. srpna v 17 hodin českolipská kapela BanWorks hrající melodický rock s jižanskými prvky. Letní pohodu navodí skupina Švihadlo, která u nás už bezmála čtyři dekády hrdě třímá prapor stylů reggae a dub. Závěr večera bude patřit pop-rockové formaci Botox s frontmany Janem Kopečným a Petrem Ryšavým, známými muzikálovými zpěváky a herci.

V sobotu 13. srpna od 10 hodin ožije park programem pro děti. Vyřádit se mohou až do podvečera v Tajuplném světě podivuhodných her Jiřího Šebesty, na velké pirátské lodi, horolezecké stěně, svézt se vláčkem. Nejen dětské návštěvníky zabaví vystoupení šermířů SHŠ Garde ze Cvikova (10:30 a 15:00). Zklidnění nabídne pohádka Vávra miluje hasiče v podání souboru loutkového alternativního divadla Čmukaři Turnov (11:00) nebo pohádkový muzikál z jihočeského dvorku Jmenuji se Orel (15:30), v němž Divadlo Kampa rozehraje příběh slepice, která se nebála roztáhnout křídla a předvést orla, i když ho nikdy neviděla.

Bez ohledu na věk si mohou návštěvníci zkusit vyrobit obří masku s brazilským výtvarníkem a loutkařem Gilem Contim (14:00), který se v Novém Boru představil během letošního Masopustu. Rozhýbat tělo si pak mohou při tanečním workshopu s Markem Švarcem (16:30). Kulturní zážitek slibuje vernisáž výstavy fotografií a básní reportéra ČT Davida Macháčka pod širým nebem (18:00).

Hudební část programu nabídne koncert Fiddlefarm bandu (14:00), domácí kapely Optimik (17:00). Navečer zahraje Vanua 2, která spojuje excelentní hudebníky z legendární kapely Blue Effect a zpěváka z ostrova Vanuatu s hlasem Seala Yannicka Teviho (18:30). Závěr bude patřit skupině Amusement Park, složené ze špičkových hudebních osobností, které mají za sebou působení v nejpopulárnějších a nejoriginálnějších českých kapelách, Kaie Brown (N.O.H.A.), Michalovi Šupákovi (Charlie Straight) a Jakubovi Antlovi (Nightwork) (20:30).

Po celý den bude v parku probíhat řemeslný trh, samozřejmostí je možnost koupě něčeho dobrého na zub.

V komorním duchu se ponese nedělní program v kostele Nanebevzetí Panny Marie. Dopoledne proběhne tradiční mše svatá (10:00) a pouť ukončí podvečerní koncert v podání Jiřího Bárty (violoncello) a Petra Hostinského (varhany), který se uskuteční v rámci Dvořákova festivalu (18:00).

Jiří Bárta patří ke světové špičce violoncellistů své generace. V rámci své rozsáhlé koncertní činnosti vystupuje ve spolupráci s předními interprety a orchestry ve významných koncertních síních a na festivalech po celé Evropě, v Americe, Japonsku a Austrálii. Je iniciátorem, uměleckým ředitelem a spoluzakladatelem Mezinárodního hudebního festivalu komorní hudby v Kutné Hoře. Je držitelem řady významných ocenění. Vstupné na tento ojedinělý hudební zážitek je za symbolickou cenu 100 Kč. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…