Nový Bor: Město plánuje obnovit dotace na čističky odpadních vod

25.12.2020 6:32

Město Nový Bor plánuje začátkem roku 2021 opětovně vyhlásit dotační program na podporu výstavby domovních čistíren odpadních vod. Tento program spustilo město za velkého zájmu vloni, ale s ohledem na úsporná opatření vyvolaná pandemií covid-19 jej muselo ukončit.

Nový Bor: Město plánuje obnovit dotace na čističky odpadních vod
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

O finanční podporu na pořízení domácí čističky odpadních vod si mohou žádat lidé z oblastí, kde není technicky možné připojení na veřejnou kanalizační síť. Jedná se tak především o lokality Pihel, Janov, Bukovany a Chomouty.

Na program, který přispěje ke zvýšení kvality odpadních vod a ochraně životního prostředí, je ve schváleném rozpočtu pro rok 2021 vyčleněno 500 tisíc korun. Žadatelé mohou získat až 70% z vynaložených nákladů, které jim vznikly v souvislosti s pořízením čistírny, maximálně pak 50 tisíc korun. O finanční příspěvek mohou žádat fyzické osoby, majitelé nemovitostí v uvedených lokalitách, kteří uvedli čistírnu do provozu po 1.1.2015.

Poskytnutí finanční podpory bude např. vázáno na doložení skutečných nákladů s pořízením čistíren a jejich uhrazení, dokladem o uvedení čistírny do provozu se schválením příslušných orgánů, doložením kupní smlouvy apod.

Vyhlášení programu musí ještě schválit zastupitelé města, žádosti o podporu tak bude možné podávat pravděpodobně v průběhu února až června 2021. Veškeré informace, včetně podmínek dotace a formuláře žádosti, najdou zájemci na webových stránkách města www.novy-bor.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…