Nový Bor: Město zajistilo demolici objektu v Nemocniční ulici

15.01.2020 13:07

Polorozpadlý dům, plný odpadků a krys, dlouhodobě hyzdil část města poblíž internátu novoborské sklářské školy a domu seniorů.

Nový Bor: Město zajistilo demolici objektu v Nemocniční ulici
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

I přes riziko zřícení a opakovaná varování v něm přespávali lidé bez domova, tři z nich na to v minulosti doplatili životem. Město dům koupilo v roce 2017 od soukromého vlastníka za 880 tisíc korun.

Několikanásobně vyšší objem komunálního odpadu oproti předpokladu zbrzdil o více než měsíc dokončení demolice vybydlené ruiny v Nemocniční ulici v Novém Boru. Práce kromě samotného bourání domu zahrnovali i roztřídění suti a odpadu a jejich odvezení na skládku.

Až samotná demolice tak odhalila, že se v domě a jeho okolí nacházelo neuvěřitelných zhruba 100 tun odpadu namísto předpokládaných 10 tun. To se promítlo do ceny vysoutěžené zakázky.

Odhadovanou cenu demolice 3,2 miliony korun se povedlo v otevřené soutěži snížit na 1,125 milionu korun. Vícepráce ji navýšily o 89 tisíc korun. Část z ceny za demolici pokryla dotace z ministerstva pro místní rozvoj. Po demolici město prostor zkultivuje a zahájí projektové přípravy na výstavbu bytového domu s byty o velikosti 2+1 a 1+1, o které je mezi žadateli největší zájem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.