Nový Bor: Nová pravidla pro investory

27.11.2017 19:03

Převzetí místních komunikací od soukromých investorů do majetku města Nový Bor se řídí novými pravidly. Ta na svém listopadovém jednání schválili radní města.

Nový Bor: Nová pravidla pro investory
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Podle nových zásad město bude jednat o odkoupení v případě, že investor zrealizoval například nejméně 75% hrubých staveb rodinných domů na svých pozemcích v dané lokalitě a 100% inženýrských sítí na hranice všech přilehlých pozemků a inženýrských sítí v komunikaci.

„Podmínkou je i podél komunikace položené kabelové vedení pro budoucí veřejné osvětlení a zpevněný povrch komunikace,“ doplňuje vedoucí odboru správy majetku Jitka Capouchová. Ta zdůrazňuje, že komunikace smí být pouze na pozemku ostatní plocha - ostatní komunikace a v případě, že stavba bude zasahovat na cizí pozemek, bude majetkově vypořádaná.

Pozemek pod komunikací odkoupí město za cenu 200 Kč za m2 a stavbu komunikace převezme bezúplatně v případě dodržení všech podmínek převzetí. Poté se o údržbu komunikací bude starat odbor správy majetku.

Zájemci najdou podrobná pravidla ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…