Nový Bor: Objemný odpad z domácností patří do sběrného dvora

12.02.2017 20:42

Staré televize nebo nepotřebné kusy nábytku, které zabírají místo v popelnicích nebo se rovnou vedle nich jen tak povalují. S takovým nepořádkem okolo kontejnerů na komunální a separovaný odpad se při svých kontrolách poměrně často setkávají pracovníci odboru správy majetku novoborského městského úřadu.

Nový Bor: Objemný odpad z domácností patří do sběrného dvora
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

„Chtěli bychom proto požádat, aby obyvatelé odváželi objemnější předměty z domácností do sběrného dvora ve Wolkerově ulici pod vlakovým nádražím. Odevzdat je mohou zdarma a přispějí k udržení pořádku ve městě,“ apeluje na obyvatele města Petr Škop, vedoucí oddělení správy technických služeb a komunálního odpadu.

Do sběrného dvora patří kompostovatelný odpad (bioodpad), zemina, objemný odpad, papír, plast, sklo, domácí spotřebiče a další elektrozařízení, pneumatiky, nebezpečné odpady (barvy a obaly od nich, lepidla, pesticidy, motorový olej), kovy, stavební suť. Vše mohou obyvatelé Nového Boru a jeho částí – Arnultovic, Pihelu, Janova, Bukovan a Chomoutů odevzdat zdarma. „U stavebního odpadu je limit 100 kilogramů na občana a rok, po jeho přesáhnutí je příjem odpadu zpoplatněný,“ upřesňuje Petr Škop.

       

Příklad toho, co našli pracovníci OSM u popelnic 3. 2. 2017 a co k nim rozhodně nepatří. Blíží se jaro a v řadě domácností se pustí do velkého úklidu, přikládáme malý návod, kam s nepotřebnými věcmi:

Obyvatelé Nového Boru, Arnultovic, Pihelu, Janova, Bukovan a Chomoutů mohou odpad odevzdávat ZDARMA ve sběrném dvoře ve Wolkerově ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

16:29 Domažlice: Nově odhalený pamětní kámen připomíná 20. výročí vstupu do Evropské unie

Dvě ruce, které se vzájemně spojují, jsou dominantou na pamětním kamenu s pamětní deskou, které upom…