Nový Bor: Objemný odpad z domácností patří do sběrného dvora

12.02.2017 20:42

Staré televize nebo nepotřebné kusy nábytku, které zabírají místo v popelnicích nebo se rovnou vedle nich jen tak povalují. S takovým nepořádkem okolo kontejnerů na komunální a separovaný odpad se při svých kontrolách poměrně často setkávají pracovníci odboru správy majetku novoborského městského úřadu.

Nový Bor: Objemný odpad z domácností patří do sběrného dvora
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

„Chtěli bychom proto požádat, aby obyvatelé odváželi objemnější předměty z domácností do sběrného dvora ve Wolkerově ulici pod vlakovým nádražím. Odevzdat je mohou zdarma a přispějí k udržení pořádku ve městě,“ apeluje na obyvatele města Petr Škop, vedoucí oddělení správy technických služeb a komunálního odpadu.

Do sběrného dvora patří kompostovatelný odpad (bioodpad), zemina, objemný odpad, papír, plast, sklo, domácí spotřebiče a další elektrozařízení, pneumatiky, nebezpečné odpady (barvy a obaly od nich, lepidla, pesticidy, motorový olej), kovy, stavební suť. Vše mohou obyvatelé Nového Boru a jeho částí – Arnultovic, Pihelu, Janova, Bukovan a Chomoutů odevzdat zdarma. „U stavebního odpadu je limit 100 kilogramů na občana a rok, po jeho přesáhnutí je příjem odpadu zpoplatněný,“ upřesňuje Petr Škop.

       

Příklad toho, co našli pracovníci OSM u popelnic 3. 2. 2017 a co k nim rozhodně nepatří. Blíží se jaro a v řadě domácností se pustí do velkého úklidu, přikládáme malý návod, kam s nepotřebnými věcmi:

Obyvatelé Nového Boru, Arnultovic, Pihelu, Janova, Bukovan a Chomoutů mohou odpad odevzdávat ZDARMA ve sběrném dvoře ve Wolkerově ulici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Bezplatné vyšetření znamének 4. června na náměstí Republiky

13:37 Havířov: Bezplatné vyšetření znamének 4. června na náměstí Republiky

Nechte si vyšetřit svá znaménka v úterý 4. června 2024 od 10 do 17 hodin na náměstí Republiky v Haví…