Nový Bor: Oprava povrchu v ulici T. G. Masaryka proběhne na konci září

24.09.2022 8:36 | Tisková zpráva

V příštím týdnu stavební firma položí asfalt v ulici T. G. Masaryka u křižovatky s ulicí Wolkerova (u Lékárny U Zlatého lva). Práce, které budou probíhat ve čtvrtek 29. 9. a v pátek 30. 9., si vyžádají na nezbytně nutnou dobu dopravní omezení.

Nový Bor: Oprava povrchu v ulici T. G. Masaryka proběhne na konci září
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

V dané lokalitě společnost Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. od jara rekonstruovala vodovodní řad. V průběhu dokončovacích prací došlo dvakrát k poruchám u navazujícího vodovodního potrubí, při nichž se kvůli velkému úniku vody propadla komunikace. 

Anketa

Jak budete volit v komunálních volbách?

hlasovalo: 11074 lidí

„Dělali jsme, co jsme mohli, aby došlo co nejdříve k nápravě, ale ta byla věcí zhotovitele. Museli jsme se řídit doporučením dopravního inženýra, který požadoval, aby zůstal zásyp a jeho okolí bez asfaltového povrchu kvůli proschnutí všech vrstev,“ vysvětlil starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

I když zhotovitel pravidelně zásyp doplňoval, při současném deštivém počasí se navezený materiál opakovaně vyplavoval. Protože daný stav je již neudržitelný, dohodlo se ve středu 21. 9. město a zhotovitel na pokládce asfaltového povrchu. „Doufáme, že se již nevyskytne žádná porucha a průjezd městem bude opět bezproblémový,“ doplnil Jaromír Dvořák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …