Nový Bor: Plakátovací plochy rozeznívá hudba

26.04.2021 14:51

Deset druhů plakátů, deset různých hudebních videí, k jejichž spuštění stačí pouze čtečka QR kódu v chytrém telefonu a jejich majitelé se přenesou do koncertních sálů. Kultura Nový Bor, s. r. o., se zapojila do unikátního celorepublikového projektu s názvem „Na viděnou!“, za nímž jsou mladí hudebníci ze Symfonického orchestru Police Symphony Orchestra (PSO) z Police nad Metují.

Nový Bor: Plakátovací plochy rozeznívá hudba
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

„Než se hudebníci budou moci se svými posluchači potkat tváří v tvář, rozhodli se vstoupit do veřejného prostoru s novým typem kulturního vyžití. Na výlepových plochách ve městě jsou speciální plakáty, které díky své interaktivní složce mohou přenést vlastníka chytrého telefonu do koncertních sálů a zpříjemnit jim procházky,“ přiblížila Ilona Rejholcová, jednatelka Kultury Nový Bor, s.r.o.

Pod každým QR kódem se skrývá jiná skladba z koncertů Police Symphony Orchestra. Většina mobilních zařízení je umí intuitivně načíst, stačí mít k dispozici mobilní data.

„Pokud kód načtete, uvidíte z velké části koncertní provedení skladeb, které má orchestr takzvaně v šuplíku, s milými hosty jako jsou například Vendula Příhodová, Jan Cina, Kühnův smíšený sbor, Balet Národního divadla a mnoho dalších,“ doplnila zakladatelka orchestru Petra Soukupová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…