Nový Bor: Po stopách Rumburské vzpoury již popáté

24.04.2022 20:33 | Tisková zpráva

Pro všechny, kteří mají dostatek odvahy i fyzických sil je připraven na sobotu 14. května 2022 jubilejní 5. ročník dálkového pochodu Po stopách Rumburské vzpoury.

Nový Bor: Po stopách Rumburské vzpoury již popáté
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Ačkoliv první ročník proběhnul již v roce 2016 v rámci příprav na 100. výročí Rumburské vzpoury, pandemie nemoci covid-19 pořadatelům neumožnila v letech 2020 a 2021 pochod Rumburk - Nový Bor uskutečnit. Proto všichni pevně věří, že letos opět z Rumburku vyrazí do Nového Boru po stopách vzbouřenců pěšáci i cyklisté. Všichni, kteří se z Lužického náměstí v Rumburku vydají zdolat těžkých 35 kilometrů, budou jistě potřebovat hodně sil. Trasa celého pochodu vede po značených turistických cestách, bližší informace obdrží účastníci při startu. Začátek pochodu je plánován na 8. hodinu, na startu v Rumburku bude také probíhat registrace kvůli zajištění servisu pro účastníky pochodu a také pro kontrolu jejich pohybu po trase a úspěšného dosažení cíle na novoborském koupališti do 20. hodiny. Zde bude pro účastníky pochodu zajištěno občerstvení a program. 

Akci společně připravují města Rumburk a Nový Bor ve spolupráci s libereckou Československou obcí legionářskou. Na trať, která vede po pozemcích Lesů ČR, se každý vydává na vlastní zodpovědnost. Žádáme účastníky pochodu, aby dodržovali pravidla ochrany přírody.

DOPRAVA

Vlakové spojení Nový Bor – Rumburk
odjezd Nový Bor          6.40 hod.
příjezd Rumburk         7.24 hod.

REGISTRACE PRO CYKLISTY

Pro zajištění případného dopravního servisu pro cyklisty z Nového Boru do Rumburku ze strany pořadatelů je nutná jejich registrace do 29. dubna.

Neregistrovaným účastníkům dopravní servis zajistíme pouze v případě nenaplněné kapacity.

Možnost registrace: Alena Forgáčová, Odbor školství, kultury a sportu MěÚ Nový Bor, 3. patro, aforgacova@novy-bor.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…