Nový Bor: Pozvánka na otevření sportovního areálu ZŠ U Lesa

31.08.2022 18:31 | Tisková zpráva

S návratem dětí do školních lavic město Nový Bor spojilo slavnostní otevření nově zrekonstruovaného hřiště při ZŠ U Lesa. To předá starosta Jaromír Dvořák za účasti libereckého hejtmana Martina Půty do užívání žákům ve středu 21. září v 11 hodin. Protože areál budou moci využívat i místní sportovci, tak jako před rekonstrukcí, zve město širokou veřejnost k jeho prohlídce.

Nový Bor: Pozvánka na otevření sportovního areálu ZŠ U Lesa
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

„Hřiště mělo být podle smlouvy dokončené do konce září. Ale protože práce postupují rychle, budou ho moci školáci i veřejnost využívat již v polovině září,“ řekl starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Během letních prázdnin se kompletně vyměnil tartanový povrch včetně podkladních vrstev na atletické dráze. Nový povrch dostalo také víceúčelové hřiště. Díky tomu se tu bude moci hrát kopaná, házená, florbal, volejbal, tenis a basketbal. Přibylo nové osvětlení, což časově rozšíří možnosti sportovců. Práce na modernizaci vyšly město na zhruba 9,7 milionu korun.

Na přibližně stejnou cenu vyšla také stavba sportovního areálu v Kalinově ulici pro ZŠ náměstí Míru, kterou město realizovalo před dvěma roky. Školákům tu slouží dvě hřiště, obě s umělým povrchem, a tribuna. Jedno víceúčelové pro tenis, volejbal, basketbal či házenou, druhé pak pro malou kopanou a volejbal. Ty doplňuje atletická dráha, sektor pro vrh koulí a skok daleký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…