Nový Bor: Při zahájení adventu oblékne andělská křídla i farář. Požehná lidem z nebe

30.11.2018 15:18

Za zvuku koled se Nový Bor rozzáří vánoční výzdobou v pátek 30. listopadu. Malí i velcí, domácí i přespolní návštěvníci města sklářů se mohou těšit na čertovský průvod v čele s Mikulášem, živý Betlém či ohňostroj. Chybět nebude ani oblíbený slet andělů.

Nový Bor: Při zahájení adventu oblékne andělská křídla i farář. Požehná lidem z nebe
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Ti budou mít letos posilu v osobě Pavla Morávka, faráře novoborské farnosti Římskokatolické církve, který návštěvníkům akce požehná z nebe. Navléknout si pomyslná andělská křídla a slétnout z věže kostela budou moci i odvážlivci z řad veřejnosti.

Advent zahájí zpěvem koled předškoláci z MŠ Klíček u slavnostně nazdobeného stromu na náměstí Míru v 16:30 hodin. Ve stejný čas otevře i vánoční poštovna, která doručí přání dětí Ježíškovi. Lidé se také budou moci zaposlouchat do vánočních písní pěveckého sboru Camella, jenž bude předskokanem poslů nebes. Ti vylétnou v 17:00 hodin ze 40 metrů vysoké věže kostela Nanebevzetí Panny Marie, aby na návštěvníky rozházeli velkou porci štěstí. „Mezi nimi bude i novoborský farář Pavel Morávek, který požehná z výšky lidem na náměstí,“ řekla Ilona Rejholcová z Kultury Nový Bor, s. r. o., která společně s městem akci pořádá. Ta prozradila, že Pavel Morávek si slet z anděly zkusil už vloni během odpoledního andělského tréninku. Letos takovou příležitost dostane i veřejnost. „Zájemci si slet z kostela mohou zkusit mezi 14. a 16. hodinou, bližší informace a podmínky najdou na facebookové stránce Kultury Nový Bor,“ řekla Ilona Rejholcová.

Chybět nebude ani živý betlém ochotnického spolku OSLI Česká Lípa, čertovská kovářská dílna a průvod Mikuláše s družinou v podání novoborských ochotníků Nopoď. Zahájení adventu vyvrcholí rozsvícením vánoční výzdoby a ohňostrojem. V průběhu akce mohou lidé nosit pamlsky pro zatoulané psy a kočky k jejich speciálnímu stromku. Získané dárky poté pracovníci města odvezou do útulku, s nimž má město uzavřenou smlouvu.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…