Nový Bor: Rada města schválila vyhlášení dotačních programů pro rok 2023

07.02.2023 18:11 | Tisková zpráva

Město Nový Bor i letos podpoří sportovní oddíly, nejrůznější zájmové spolky a kluby, organizace působící v sociální oblasti ale i například výstavbu domácích čistíren odpadních vod. Na ně je v rozpočtu města pro rok 2023 vyčleněná částka bezmála 6 milionů korun.

Nový Bor: Rada města schválila vyhlášení dotačních programů pro rok 2023
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Na základě platných Zásad pro poskytování dotací na podporu veřejně prospěšných projektů z rozpočtu města Nový Bor vyhlašuje město výzvy v pěti dotačních programech:

  1. Dotační program č. 1 na podporu spolkového života ve městě
  2. Dotační program č. 2 na podporu volnočasových aktivit a vzdělávání dětí a mládeže
  3. Dotační program č. 3 na podporu sportu
  4. Dotační program č. 4 na péči o životní prostředí
  5. Dotační program č. 5 na podporu v sociální oblasti
  6. Dotační program č. 6 na obnovu objektů, které nejsou zapsanými kulturními památkami, ale leží v městské památkové zóně Nový Bor.

Specifické podmínky pro jednotlivé dotační programy a jejich podprogramy jsou součástí zveřejněných výzev pro příslušný dotační program.

Výzvy s výjimkou dotačního programu č. 5 (sociální oblast) jsou zveřejněny na úřední desce způsobem umožňujícím dálkový přístup, na webových stránkách města a na Portálu občana. Zájemci mohou podávat žádosti v souladu s výzvou od 17. února do 17. března 2023.

Rada města souhlasila s vyhlášením dotačního programu č. 5. v sociální oblasti v pondělí 6. února 2023. Na základě platných Zásad pro poskytování dotací na podporu veřejně prospěšných projektů z rozpočtu města Nový Bor vyhlašuje město dvě výzvy v tomto dotačním programu.

Specifické podmínky pro dva podprogramy (Registrované sociální služby a Aktivity související se sociálními službami) dotačního programu č. 5 jsou součástí zveřejněných výzev.

Výzvy budou zveřejněny na úřední desce způsobem umožňujícím dálkový přístup, na webových stránkách města (samospráva/dotace) a na Portálu občana v následujících dnech. Zájemci mohou podávat žádosti v souladu s výzvou od 13. března do 31. března 2023.

Výzvy včetně povinných příloh jsou také k dispozici u správce dotačních programů, kterým je Odbor školství, kultury a sportu MěÚ Nový Bor.

Doporučujeme žadatelům pozorně pročíst platné Zásady a řídit se vyhlášenými výzvami při podávání žádostí o poskytnutí dotací, příp. žádosti konzultovat se správcem dotačních programů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…