Nový Bor: Rekonstrukce sítí omezí dopravu na T. G. Masaryka a v P. Velikého

16.04.2022 13:29 | Tisková zpráva

Kvůli rekonstrukci vodovodu a kanalizace bude pro dopravu na tři týdny uzavřena část T. G. Masaryka, jedné z nejvytíženějších ulic v Novém Boru. Kromě toho bude neprůjezdná ulice Prokopa Velikého, kde Severočeské vodovody a kanalizace, a.s. a GasNet, s.r.o. zahájí práce na rekonstrukci sítí.

Nový Bor: Rekonstrukce sítí omezí dopravu na T. G. Masaryka a v P. Velikého
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Část ulice T. G. Masaryka v úseku u křižovatky s Wolkerovou (u Lékárny U Zlatého lva) čeká od pondělí 25. 4. do 16. 5. 2022 uzavírka pro automobilovou dopravu. Objízdná trasa povede z nám. Míru přes ulice Dvořákova, Smetanova a Husova. „Důvodem třítýdenní uzávěry je pokračující rekonstrukce sítí v lokalitě Alšova – Palackého, kdy práce zasáhnou do zmíněné křižovatky,“ vysvětlila vedoucí technické správy města Zdeňka Schreibová.

Uzavření části T. G. Masaryka ovlivní také autobusovou dopravu. Linky 500240, 500400, 500441, 500450, 500451, 500457, 500459, 500481 (dopravce ČSAD Liberec, s.r.o.), 501400 (dopravce Česká Lípa, a.s.) a 510902 (dopravce Aleš Hemelík) po dobu výluku pojedou ve směru na Českou Lípu ze zastávky na nám. Míru po objízdné trase Dvořákova – Smetanova – Husova a variantně obslouží zastávku v ulici Husova, dále budou pokračovat po své obvyklé trase (https://mapy.cz/s/kejovevogo). Ve směru od České Lípy pojedou linky po objízdné trase ze zastávky na T. G. Masaryka přes Husovu, Českou a Sloupskou a dále po své trase (https://mapy.cz/s/gugadorono).

Po dokončení této etapy rekonstrukce se dělníci vrátí do spodní části ulice Alšova a budou postupovat ve směru k Palackého. „Po dokončení prací v této lokalitě obnovíme za přispění SVS, a.s. po celé ploše asfaltové povrchy komunikací a v ulici Palackého a na Palackého náměstí rovněž opravíme chodníky,“ doplnil starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Pro běžnou dopravu je od úterý 5. dubna 2022 neprůjezdná ulice Prokopa Velikého, kde budou až do konce července probíhat práce na rekonstrukci plynovodu, vodovodu a kanalizace, na ně pak naváže celoplošná oprava komunikace. Kvůli malé šířce komunikace bude dopravní obslužnost v lokalitě zachovaná pouze pro místní obyvatele.

V první části rekonstrukce plynaři zahájí práce u parčíku pod hotelem Morris, to si vyžádá uzavření chodníku u přechodu na Liberecké ulici k parkovišti u budovy Městského úřadu „B“. Postupovat budou podtlakem pod Libereckou ulicí do Prokopa Velikého po křižovatku s ulicí Široká. Poté se přesunou do spodní části ulice Prokopa Velikého a společně s vodáky povedou rekonstrukci směrem zpět k Široké ulici. Odtud pak budou probíhat práce na rekonstrukci vodovodu a kanalizaci směrem na Libereckou ulici.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

10:28 Děčín: Během městských slavností počítejte s řadou uzavírek

V rámci městských slavností čeká Děčín několik omezení. První z nich hned 17. 5., kdy půjde městem z…