Nový Bor: Rekonstrukce středu města se blíží do III. etapy

24.11.2015 18:49

S končící II. etapou rekonstrukce středu města, prostoru před Lužickými domky, probíhají přípravy na závěrečnou etapu rekonstrukce historického středu města. Poslední etapou by měla být rekonstrukce samotné plochy náměstí, která dnes slouží především jako parkovací plocha.

Nový Bor: Rekonstrukce středu města se blíží do III. etapy
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Dokumentací schválenou ve stavebním řízení se uvažovalo o čisté ploše bez jakýchkoliv prvků.

Na základě jednání výborů a zastupitelstva města byla vypracována studie řešení prostoru náměstí, která měla za úkol vtisknout tomuto prostoru ráz či charakter náměstí a místa pro setkávání občanů a pořádání kulturních akcí, při zachování části parkovacích míst, zvýšení zeleně a dostatku mobiliáře.

Výsledná studie počítá s umístěním cca 40 parkovacích míst, dostatkem mobiliáře – lavičky, odpadkové koše, veřejným osvětlením, zelení ve formě vzrostlých stromů, květináčů a živého plotu oddělujícího náměstí od okolní komunikace. Centrálním prvkem náměstí by se měla stát kašna s prostorem pro setkávání.

Objekt kašny je studií navržen z čedičového zdiva s kombinací pískovcových kvádrů, obdobně jak je tomu u opěrné zdi před Lužickými domky v II. etapě rekonstrukce středu města. Komunikace by měla být zhotovena z nových žulových kostek, shodných v komunikaci Kalinova a prostoru před MěÚ a Sklářským muzeem. Hlavní plocha je navržena kombinací žulové mozaiky a stávající čedičové dlažby. Na parkovací místa je opět uvažováno s využitím stávající čedičové dlažby. Nově je řešen vjezd do prostoru náměstí z kruhové křižovatky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…