Nový Bor: Sběrný dvůr i nadále odebírá spotřebiče značky Samsung

05.08.2020 18:45

Sběrný dvůr v Novém Boru, který pro město provozuje společnost Compag, bude i nadále odebírat vysloužilé spotřebiče značky Samsung. Město Nový Bor tímto reaguje na zprávy v médiích, podle nichž sběrné dvory měst a obcí nebudou smět od začátku srpna odebírat vysloužilé televizory, monitory a další elektrospotřebiče zmíněné značky.

Nový Bor: Sběrný dvůr i nadále odebírá spotřebiče značky Samsung
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Nový Bor, stejně jako řada ostatních měst a obcí, má uzavřenou smlouvu na zpětný odběr elektrozařízení se společností Asekol. Ta však oznámila, že již nebude elektroniku Samsung odebírat a odvážet, protože od konce minulého roku nemá s korejským výrobcem smlouvu a sběr od té doby prováděla na vlastní náklady. Smlouvu se Samsungem má od letošního roku konkurenční společnost REMA Systém.

„S touto společností jednáme, novou smlouvu na zpětný odběr elektrozařízení bychom s ní měli uzavřít v nejbližší době,“ uvedla vedoucí technické správy města Zdeňka Schreibová s tím, že ve spolupráci s provozovatelem sběrného dvora je zpětný odběr výrobků Samsung zabezpečený i nadále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…