Nový Bor: Sociální služby na Novoborsku budou dostupnější

25.02.2019 12:09

Město Nový Bor iniciovalo založení fondu, který díky společnému financování obcí na Novoborsku pomůže rozšířit spektrum poskytovaných sociálních služeb, zkvalitní je a zároveň zajistí jejich lepší dostupnost lidem v regionu.

Nový Bor: Sociální služby na Novoborsku budou dostupnější
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

„Do projektu se nám podařilo zapojit 16 okolních měst a obcí. Ty budou přispívat částkou 90 korun za každého obyvatele,“ uvedla místostarostka Nového Boru Stanislava Silná s tím, že stanovený příspěvek vychází z počtu aktuálních úvazků a lůžek, které klienti sociálních služeb na Novoborsku využívají.

V rámci Libereckého kraje i celé ČR jde o ojedinělý projekt. „Jako jedni z mála jsme si už před lety uvědomili, že chceme-li mít kvalitní sociální služby, musíme je koordinovat. Proto se nám na území města služby nepřekrývají a mohou mít tak široký rozsah. Pokryjeme rodiny s dětmi, seniory, handicapované, sociálně slabé, lidi se závislostmi a mnohé další. Díky společnému financování budou teď tyto služby dostupné i pro klienty v zapojených obcích, které by si je v takové šíři nemohly dovolit poskytovat,“ vysvětlila Stanislava Silná.

Obce zapojené do programu budou posílat finanční příspěvek na účet Nového Boru na základě uzavřené smlouvy. Peníze se pak rozdělí mezi téměř dvě desítky poskytovatelů sociálních služeb v souladu se zásadami pro poskytování dotací na podporu veřejně prospěšných projektů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…