Nový Bor: Ve městě probíhá údržba zeleně, prořezávají se keře

11.04.2021 9:37

V plném proudu jsou práce na revitalizaci zeleně v Novém Boru. Jedná se především o úpravy keřů, které v některých částech města prochází razantnějšími řezy. Údržbu zeleně provádí na základě smlouvy firma Compag CZ s.r.o.

Nový Bor: Ve městě probíhá údržba zeleně, prořezávají se keře
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Návrh úprav keřů reflektuje jejich stávající stav. „V předcházejících letech jsme prováděli převážně tvarovací řez, letos převažují zmlazovací řezy a průklesty,“ vysvětlila vedoucí technické správy města Zdeňka Schreibová. Ta ujistila, že ke každému keři přistupují pracovníci společnosti Compag CZ individuálně. „Některé druhy, u nichž je to možné, tak prochází razantním jednorázovým zmlazením. U jiných ale volíme postupné zmlazení s tím, že každý následující rok pak odstraníme pouze staré větve,“ doplnila Zdeňka Schreibová.

V současné době údržbou prochází především pustoryly, tavoly, tavolníky, ptačí zob a dřišťály. Po odkvětu čeká plošné zmlazení keře zlatic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…