Nový Bor má Přívětivý úřad

14.05.2018 12:16

Přívětivý a otevřený vůči občanům. Takový je Městský úřad Nový Bor, který získal významné ocenění v podobě 3. místa v Libereckém kraji v soutěži Přívětivý úřad. Tu pořádá třetím rokem Ministerstvo vnitra ČR a do jejího letošního ročníku se přihlásilo 151 městských úřadů, tedy 66,5% všech obcí s rozšířenou působností, a 22 městských částí Prahy s obdobnými kompetencemi. Novoborský úřad se soutěže zúčastnil poprvé.

Nový Bor má Přívětivý úřad
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

„Ocenění bereme jako potvrzení toho, že úřad jde správnou cestou. Zároveň je pro nás i motivací do další práce a k dalšímu zlepšování poskytovaných služeb,“ říká tajemnice městského úřadu Lenka Kazberuková, která převzala cenu při slavnostním vyhlášení v prostorách Národního archivu v Praze ve středu 9. května. „Jsem pyšná na všechny naše zaměstnance, kteří se o tento úspěch zasadili. Obzvlášť když se před námi za Liberecký kraj umístil Jablonec nad Nisou a Liberec, tedy magistrátní úřady, s nimiž se co do rozsahu a možností nemůžeme zdaleka měřit,“ doplňuje Lenka Kazberuková.

Soutěž Přívětivý úřad mapuje stav přívětivosti a otevřenosti obecních a městských úřadů vůči občanům a jejich potřebám. Základní hodnotící kategorií je poskytování nadstandardních služeb či služeb v nadstandardní kvalitě. Jejím cílem je ocenit snahu představitelů obcí a měst a obecních a městských úřadů ve zvyšování přívětivosti úřadu.

Ty mezi sebou soutěžili v pěti kategoriích: Dostupnost úřadu pro občany, Transparentnost úřadu, Komunikace úřadu, Participace úřadu a Další aktivity úřady. Velký důraz se při hodnocení klade na elektronizaci a modernizaci úřadu. Například na využívání webových stránek, zda jsou vedle vlastní propagace zveřejňované zásadní materiály jako je rozklikávací rozpočet, materiály ze zasedání zastupitelstva, strategické plány rozvoje, územní plány, veřejné zakázky či kontakty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…