Nový Bor se připojil ke stávkové pohotovosti starostů

06.06.2020 16:16

Kvůli dopadu vládních opatření, kdy část pomoci podnikatelům mají zafinancovat ze svých rozpočtů města a obce, se starosta Nového Boru Jaromír Dvořák rozhodl podpořit stávkovou pohotovost starostů. Tu vyhlásilo 1. června Sdružení místních samospráv ČR, sdružující a hájící zájmy téměř 2000 obcí a měst v České republice, na protest proti výrazným negativním zásahům státu do příjmů samospráv.

Nový Bor se připojil ke stávkové pohotovosti starostů
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

„Vláda České republiky hodlá vzít obcím více než 20 miliard Kč. Tyto prostředky budou chybět i naší obci na důležité investice a rozvoj. Jako starosta obce jsem se rozhodl podpořit protestní stávkovou pohotovost starostů, protože v této nelehké době je důležité zachovat finanční prostředky obcím, aby mohly investovat a znovu rozhýbat regionální ekonomiku, pomoci živnostníkům a místním firmám. ?

Obce i kraje v naší zemi plní důležitou úlohu zadavatelů veřejných zakázek, proto v minulých dnech vyvěšovaly na protest proti těmto krokům vlády černé vlajky. Bohužel dopady na obce se mají ještě dalšími návrhy zákonů prohloubit a je důležité, aby se obce již zásadně ozvaly proti takovýmto návrhům,“ uvádí se v prohlášení, které podepsal starosta Nového Boru Jaromír Dvořák.

Podle predikce Sdružení místních samospráv se sníží daňové příjmy o 20% a důsledek kompenzačního bonusu by mohl být pro město Nový Bor až 9 milionů korun.

„Pokud to tak bude, je krajně nereálné udržet některé naše naplánované investice. Nemohli bychom například realizovat celoplošné opravy ulic po opravě sítí v lokalitě Skalická a přilehlých ulic, dále také v ulicích Jiráskova a Vančurova, výstavbu nového mostu u knihovny v ulici B. Egermanna, revitalizaci sídliště Kollárova – Jiráskova, izolace zdí u historické budovy školy U Lesa,“ vyjmenoval negativní dopady zásahu státu do rozpočtu města Jaromír Dvořák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…