Nový Bor zavede příští rok svoz bioodpadu

28.10.2021 7:29 | Tisková zpráva

Nový Bor začne příští rok nabízet obyvatelům svoz bioodpadu. V první fázi plánuje nakoupit 200 nádob o velikosti 240 litrů. Zájemci, kteří bydlí v rodinných domech, si budou moci požádat o bezplatnou zápůjčku popelnice.

Nový Bor zavede příští rok svoz bioodpadu
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

V současnosti mohou lidé v Novém Boru ukládat bioodpad pouze ve sběrném dvoře ve Wolkerově ulici, v odlehlejších částech pak město přistavuje dvakrát ročně velkoobjemové kontejnery. Bioodpad tak mnohdy končí v popelnicích na komunální odpad. Město si proto od zavedení novinky slibuje nejen lepší dostupnost služby pro obyvatele ale i snížení množství komunálního odpadu. „Tím nám klesnou náklady na jeho likvidaci, tyto peníze pak použijeme právě na zajištění svozu bioodpadu,“ uvedla Šárka Vlková z technické správy města.

Nákup nových nádob chce město realizovat prostřednictvím dotačního programu ministerstva životního prostředí nebo od Libereckého kraje. V případě, že by instituce příslušný program nevyhlásily, počítá s náklady na jejich pořízení městský rozpočet na příští rok.

„Nádoby rozdáme na základě smlouvy o výpůjčce občanům, kteří si o ně požádají. Žádost bude možné podat v průběhu zimních měsíců. Svoz by pak měl probíhat jednou za čtrnáct dní v období od dubna do října,“ doplnila Šárka Vlková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…