Nový Bydžov: Město přijímá žádosti o výpůjčku domovních kompostérů

19.01.2022 18:55 | Tisková zpráva

Nově mohou o kompostér žádat i osoby bez TP, ale musí vlastnit či užívat (jako nájemce apod.) na území města Nový Bydžov a jeho částech dům se zahradou či samostatnou zahradu.

Nový Bydžov: Město přijímá žádosti o výpůjčku domovních kompostérů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radnice v Novém Bydžově

Město Nový Bydžov v rámci projektu „Předcházení vzniku biologicky rozložitelných a textilních odpadů ve městě Nový Bydžov“, podpořeného z Operačního programu Životního prostředí, rozdělí mezi své občany 600 ks kompostérů na rostlinný odpad o objemu 1 050 l a 800 l. Přidělení kompostéru občanům bude na základě smluvního vztahu v rámci pětileté zápůjční doby, po jejímž uplynutí přejde kompostér bezúplatně do majetku zapůjčitele.

Doručení žádostí je možné těmito způsoby:

fyzicky na podatelnu městského úřadu
e-mailem na adresu: klozova@novybydzov.cz

Žádost musí být řádně vyplněna vč. parcelního čísla, telefonního kontaktu a opatřená podpisem (v případě zaslání žádosti e-mailem, je při podpisu smlouvy potřeba fyzicky doložit originál žádosti).   

Žadatel o bezplatné zapůjčení kompostéru musí splňovat tyto podmínky
- vlastnit či užívat (jako nájemce apod.) na území města Nový Bydžov a jeho částí dům se zahradou či samostatnou zahradu
- mít řádně uhrazen poplatek za "Provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů"
- nebýt dlužníkem města Nový Bydžov

Tyto skutečnosti zájemce prokáže čestným prohlášením ve své žádosti. V žádosti pak uvede kromě nezbytných osobních údajů a požadovaného typu kompostéru i katastrální území a parcelní číslo, na němž se dům se zahradou či samostatná zahrada nachází. Žadatel též zaškrtne informaci, zda získal kompostér z výzvy z roku 2020 či nikoli.

Žádost je možné stáhnout v elektronické podobě zde nebo si ji fyzicky vyzvednout na oddělení ŽP MěÚ či na podatelně MěÚ.

Žádosti město Nový Bydžov nadále akceptuje až do vyčerpání množství obdržených kompostérů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…