Nový Jičín: Město nabídne dotaci na čističky odpadních vod i topení

14.03.2018 15:18

Město Nový Jičín i letos připravuje vyhlášení dotačního programu na podporu životního prostředí, ze kterého mohou občané zejména jeho místních částí čerpat finanční příspěvek na vybudování malých domovních čistíren odpadních vod a na zřízení ekologického vytápění svých domů.

Nový Jičín: Město nabídne dotaci na čističky odpadních vod i topení
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Žádosti o dotace se budou na úřadě přijímat pravděpodobně od srpna 2018 až do konce září. Peněžní podpora ze stany města je vyplácena zpětně, žadatel o ni musí doložit ukončení realizace svého projektu a uhrazené faktury.

Finanční podpora na zajištění ekologického vytápění je určena obyvatelům místní části Kojetín. Na příspěvek na čističky odpadních vod zase dosáhnou lidé, kteří žijí v lokalitách, kde není možná likvidace odpadních splaškových vod centrálním čištěním. Tedy zejména obyvatelé Bludovic a Straníku, a také ti, co bydlí v odlehlejších částech města. V rozpočtu má radnice na oba ekologické programy vyčleněných 600 tisíc korun.

„Výše dotace by měla být stejná jako v minulých letech. Maximální výše podpory je v obou případech do výše padesáti procent uznatelných nákladů. Na vybudování malé domácí čističky odpadních vod lze tedy nejvýše získat 40 tisíc korun a na ekologické vytápění maximálně 50 tisíc korun.,“ vysvětlila Jitka Krystynová z oddělení rozvoje a strategického plánování novojičínské radnice.

Účelem dotace je zlepšení životního prostředí se zaměřením na ochranu vod a ovzduší ve městě a jeho místních částech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.