Nový Jičín: Město zorganizovalo tábor pro děti se sociálním znevýhodněním

02.08.2022 20:46 | Tisková zpráva

Již od roku 2003 pořádá město Nový Jičín tábor pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí, kterého se letos účastní 24 dětí ve věku od 7 do 15 let. Školáci mají na programu kromě běžných her, sportů, soutěží a zábavy také terapeutická sezení, vzdělávací aktivity a poradnu psychologa.

Nový Jičín: Město zorganizovalo tábor pro děti se sociálním znevýhodněním
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Tábor je koncipován jako pokračování sociální práce s rodinou a dítětem, kterou realizuje od roku 2004 Odbor sociálních věcí a která se z dlouhodobého hlediska velmi osvědčila. Desetidenní pobyt pro 24 dětí přišel na 230 tisíc korun, z čehož 50 tisíc pokryl sponzorský dar, spoluúčast rodiny představovala 800 korun na dítě a zbylou částku uhradilo město.

Anketa

Bojíte se, že kvůli globálnímu oteplení masivně vyhoří naše lesy?

4%
94%
hlasovalo: 3869 lidí

„S výběrem dětí na tábor pomáhají i zaměstnanci orgánu pro sociálně-právní ochranu dětí (OSPOD), jejichž doporučení hraje při rozhodování důležitou roli. Hlavním důvodem je skutečnost, že jsou detailně obeznámeni se situací v rodině i s dítětem samotným,“ uvedla vedoucí odboru sociálních věcí Daniela Susíková.

Tábor realizuje organizace Centrum sociálních služeb Ostrava, o.p.s., která na Novojičínsku poskytuje Sociálně aktivizační službu pro rodiny s dětmi a s většinou rodin spolupracuje. „Znalost dítěte a jeho rodiny jsou předpokladem pro efektivní pomoc a podporu. Pracovníci služby tak dokáží lépe reagovat na potřeby konkrétního dítěte a vyhodnocovat předem případná rizika,“ doplnila.

„Tyto děti, které stejně jako všechny děti, chtějí zažít prázdninová dobrodružství, jsou většinou děti s opravdu silným příběhem,“ uvedl starosta města Stanislav Kopecký, který přijel děti na tábor navštívit. „Velký přínos vidím v tom, že terapeuté a sociální pracovníci, kteří s dětmi pracují celoročně, zde mají možnost vidět tyto děti mimo běžné prostředí. To jim mnohdy usnadní rozhodování, jak dále s dětmi pracovat,“ doplnil Stanislav Kopecký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…