Nový Jičín: Městský dům před rekonstrukcí využili hasiči k výcviku

13.05.2021 18:55

Budova bývalé ubytovny pro zdravotnický personál v Novém Jičíně před svou přestavbou posoužila hasičům. Stavbu se čtyřmi nadzemními podlažími a výškou 14 metrů využili ke svému taktickému cvičení.

Nový Jičín: Městský dům před rekonstrukcí využili hasiči k výcviku
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Záchranáři budou v objektu trénovat téměř až do konce května. O měsíc později by už je měli vystřídat stavební dělníci, aby tu vybudovali 39 malometrážních bytů.

Anketa

Chcete, aby sněmovna vyslovila nedůvěru vládě Andreje Babiše?

11%
86%
hlasovalo: 19815 lidí

„Tento prostor je pro náš výcvik ideální. Je to klasický bytový dům, u něhož neznáme dispozice, tedy reálné prostředí. Navíc jde o výškovou stavbu, takže se nám nabízí nácvik velkého množství záchranářských technik. Záchrana osoby pomocí výškové techniky, slaňování, můžeme tady provést imitaci požáru, prověřit vyhledávací systém a podobně,“ řekl ředitel Hasičského záchranného sboru územního odboru Nový Jičín Petr Adamus.

Přestavba zdravotnické ubytovny je finančně nejnákladnější investiční akcí Nového Jičína v letošním roce. Vybudování 39 bytů pro mladé lidi by mělo podle předpokladu stát 65 milionů korun. „Právě probíhá výběrové řízení na zhotovitele stavby. Pokud vše půjde podle plánu, tak na přelomu června a července by se tady mělo začít pracovat a za čtrnáct měsíců by měla být zakázka hotova,“ uvedl místostarosta Nového Jičína Václav Dobrozemský.

Budovu v ulici K Archívu získalo město Nový Jičín v roce 2016 darem od Moravskoslezského kraje. „Podmínkou bylo, že se zde vybudují byty. Než objekt předáme stavebníkům, rádi jsme ho poskytli hasičům k výcviku,“ dodal Dobrozemský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…