Nový Jičín: Poplatek za odpady zůstává stejný jako v minulém roce

30.12.2022 12:47 | Tisková zpráva

Občané v Novém Jičíně zaplatí i v roce 2023 za komunální odpad 600 korun. Poplatek za osobu na celý rok musí občané uhradit do 30. června 2023.

Nový Jičín: Poplatek za odpady zůstává stejný jako v minulém roce
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Platbu lze provést bezhotovostním převodem na účet města, číslo účtu: 19-326801/0100 nebo v pokladně Městského úřadu Nový Jičín, Divadelní 1, v hotovosti nebo platební kartou. Při bezhotovostní platbě je nutné uvést správný, již dříve přiřazený variabilní symbol, na jehož základě bude platba řádně identifikována. Variabilní symbol lze zjistit ZDE.

Poplatníkem poplatku je fyzická osoba přihlášená v Novém Jičíně včetně cizinců, kteří zde pobývají déle než 3 měsíce, dále pak vlastníci nemovité věci zahrnující byt, rodinný dům nebo stavbu pro rodinnou rekreaci, ve které není přihlášená žádná fyzická osoba a která je umístěna na území města. Od úhrady za komunální odpad jsou osvobozeni poplatníci, kteří pobývají déle než půl roku v zahraničí nebo kteří jsou umístěni v domovech pro osoby se zdravotním postižením, domovech pro seniory, domovech se zvláštním režimem nebo chráněném bydlení a nezletilí umístěni v dětských domovech a poplatníci, kteří jsou omezeni na osobní svobodě.

Za komunální odpad zaplatí v roce 2023 i vlastníci staveb pro rodinnou rekreaci, kteří jsou zároveň přihlášení v Novém Jičíně.

Na stránkách města ZDE je zveřejněna také příslušná obecně závazná vyhláška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…