Nový Jičín: Ve městě se opravují chodníky

03.06.2016 16:31

V Novém Jičíně se začaly opravovat chodníky. Asfaltové plochy a staré betonové dlaždice budou nahrazeny zámkovou dlažbou.

Nový Jičín: Ve městě se opravují chodníky
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Stavební práce potrvají přibližně tři měsíce a vyjdou na tři miliony korun. Během srpna by se měly začít rekonstruovat i místní komunikace, na kterých jsou po zimě díry a praskliny.

„Předpokládaná hodnota zakázky na rekonstrukci chodníků byla čtyři miliony. Elektronickou aukcí se cenu podařilo o milion snížit,“ uvedla Michaela Mrklovská z odboru majetku, rozvoje a investic novojičínské radnice. Opravovat se budou například chodníky u mateřské školy v Máchově ulici, chodník před domy v ulici Karla Čapka, v Myslbekově ulici nebo u parku Smetanovy sady a v ulici Kpt. Jaroše.

Nejrozsáhlejší opravy jsou naplánovány v Nerudově ulici, a to před domy číslo 1,3,5,13,15,17. Před domem číslo 14,16 a 18 se navíc nebude moci po dobu provádění stavebních prací podélně parkovat. „Rekonstrukce potrvá přibližně měsíc a po tu dobu mohou řidiči odstavovat svá vozidla na parkovišti před domem s pečovatelskou službou v  Revoluční ulici. Bude tam vyčleněno deset parkovacích míst, na kterých bude stání bezplatné,“ dodala Mrklovská.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…