Nový Jičín: Vlakobus 927 do Hranic pokračuje

14.03.2022 17:39 | Tisková zpráva

V září 2021 začala díky společnému úsilí Nového Jičína, Kopřivnice a Příbora jezdit nová linka 927 do Hranic na Moravě jako přímý přípojný spoj na vlaky ve směru Praha a Vídeň.

Nový Jičín: Vlakobus 927 do Hranic pokračuje
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Protože byla ve zkušebním provozu do konce února, hrozilo, že bude od března zrušena. Na jednání všech tří měst s krajem, který provoz linky z 85 % financuje, se podařilo dohodnout, že její provoz bude pokračovat až do konce roku.

Do obou hlavních měst se dá díky této lince dostat z Nového Jičína jen s jedním přestupem. „Nejrychlejší spojení mezi Novým Jičínem a Prahou trvá 3 hodiny 48 minut, s Vídní dokonce jen 2 hodiny 56 minut. Spoj má navíc tu výhodu, že staví nejen na autobusovém nádraží, ale i na Bezručově, na Palackého a v Loučce. I z těchto částí města je tak možné dostat se přímo do Hranic na vlak,“ vysvětlil místostarosta Ondřej Syrovátka, který provoz linky za naše město dojednával. V Hranicích autobusy čekají na zpožděné vlaky až 30 minut.

Po dohodě s krajem došlo na lince 6. března k několika změnám. „Byly zrušeny dva nejméně vytížené páry spojů ve všední dny ráno a večer, posílená naopak byla víkendová doprava. Dosud jezdily pouze dva páry spojů v neděli odpoledne, nyní jede jeden pár spojů ráno a jeden večer v sobotu i v neděli. Protože oba navazují na vlaky do/z Prahy i Vídně, je snazší zajet si na jedno nebo dvoudenní víkendový výlet,“ popsal Syrovátka. Došlo také k vylepšení návazností některých spojů na přípojné vlaky.

Zvláštností této linky je, že každý spoj je třeba si objednat nejpozději 60 minut před výjezdem z výchozí stanice, a to buď na čísle 773 605 066 nebo v mobilní aplikaci ODISapka. „Jedinou výjimkou je ranní spoj z Hranic s odjezdem z Nového Jičína v 6:56, který nově jede každý den i bez objednání a umožňuje tak přímé ranní spojení Loučky, Palackého a centra města s Příborem a Kopřivnicí, což ocení obzvláště studenti, kteří dojíždí do tamních škol,“ doplnil Syrovátka.

Nový jízdní řád i vlakové přípoje najdete na stránce ZDE, také v nové brožurce k MHD, která je zdarma k dostání v Návštěvnickém centru, nebo ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

22:41 Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

Chceme srdečně poděkovat všem dobrovolníkům, kteří nám minulou neděli pomohli pytlovat písek a stavě…