Nový Jičín má rozpočet na rok 2019

06.01.2019 20:03

Nový Jičín má schválený rozpočet na rok 2019. Na straně příjmů je 626 153 828 korun, výdajová část počítá s 726 097 828 korunami. Rozpočet na příští rok byl sestaven jako schodkový. Rozdíl mezi příjmy a výdaji však pokryjí zdroje na účtech města.

Nový Jičín má rozpočet na rok 2019
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

„Nepočítá se zapojením jakéhokoli úvěru, žádný kontokorent se ani nezřizoval jako případná záloha. Na účtech města je nyní přebytek asi sto milionů korun a počítá se, že do konce roku se suma ještě zvýší,“ řekl místostarosta Václav Dobrozemský.

Mezi nejvýraznější investice příštího roku patří oprava havarijního stavu lodžií a zateplení bytového domu na Revoluční ulici 35 za 17,2 milionu korun. Také by se měla revitalizovat výletní lokalita Čerťák. Na výstavbu kiosku s občerstvením, šaten a hygienického zázemí pro turisty bylo vyčleněno 8 milionů korun, další milion bude stát úprava pláže. Za osm milionů korun dojde k zateplení, výměně oken a opravě střechy u Mateřské školky Jubilejní, za 3,4 milionů korun se upraví venkovní hrací plochy.

Rozpočet také musel pamatovat na dofinancování akcí, které byly zahájeny v letošním roce. „Na jaře skončí I. etapa revitalizace přístavby Hotelu Praha. Z celkové částky 16 milionů korun musíme v příštím roce uhradit téměř 8 milionů, zároveň se za 2 miliony korun dopracuje projektová dokumentace na II. etapu. V létě by měla být hotova I. etapa přestavby areálu letního kina. Z celkové sumy 15 milionů korun budeme muset v roce 2019 doplatit 9 milionů korun, za milion korun se nechá vypracovat projektová dokumentace na II. etapu,“ vypočítával Dobrozemský.

Na stavebně historický průzkum a likvidaci dřevomorky v Hückelových vilách je v rozpočtu rezervováno 7 milionů korun a 3,2 milionu korun je alokováno na přípravu průmyslové zóny.  Tedy na vypracování projektové dokumentace na vybudování infrastruktury.

Také se počítá s vyšším dotačním příspěvkem ze strany města neziskovým sportovním, kulturním, sociálním a volnočasovým organizacím. „Dohromady dostanou 26,3 milionů, tedy o 5 milionů korun více než v tomto roce. Za 600 tisíc korun se vypracuje studie na revitalizaci sportovního areálu. Počítá se s opravou starých sportovišť i výstavbou nových včetně nové multifunkční haly,“ doplnil místostarosta.

„Jedním z hlavních cílů na příští rok je doprava ve městě. Chceme od ministerstva obrany vykoupit pozemky v Bludovicích za 1,6 milionu korun, aby se mohla prodloužit stávající cyklostezka. Dále máme v plánu za 2,4 milionu korun cyklostezku v Bludovicích rozšířit a umožnit, aby ji užívali i pěší k cestě na autobusovou zastávku Na Fojtství. Na začátku roku se zadá vypracování koncepce parkování ve městě. Ta má ukázat nejen, kde místa chybí, ale i na potřebu změny parkovacího systému a způsob platby. Studie by měla stát 400 tisíc korun,“ uvedl starosta města Stanislav Kopecký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…