Nový Jičín opravuje další měšťanský dům na náměstí

01.07.2020 20:51

Na novojičínském Masarykově náměstí finišuje oprava další historické budovy. Novou fasádu získává měšťanský dům číslo 8.

Nový Jičín opravuje další měšťanský dům na náměstí
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Město za vyspravení venkovních omítek, očištění betonového zábradlí na střeše, výměnu klempířských prvků a nátěr fasády zaplatí 950 tisíc korun. Práce na renezančním domě, jehož základy pocházejí z 16. století, by měly skončit v polovině července.

„Historické domy v městské památkové rezervaci opravujeme průběžně. Každým rokem do jejich obnovy investujeme okolo deseti milionů korun. Na budovách opravujeme střechy, fasády, pilíře a podloubí, dáváme nová okna a výlohy. Nezapomínáme ani na bytové a nebytové prostory, v nichž zpravidla měníme rozvody vnitřních instalací nebo zařizovací předměty,“ řekl Marek Pavelka z bytového odboru.

Letos projdou stavebním zásahem ještě tři další domy na Masarykově náměstí. V budově s číslem popisným 17 se budou měnit dveře a výlohy, v domě číslo 15 se bude renovovat kuchyně bufetu a zázemí pro zaměstnance a v nemovitosti s číslem 26 se bude opravovat volný byt. Na území městské památkové rezervace se také vymění okna v jednom z bytů na adrese Dobrovského 2 a opraví se i volný byt v domě v Resslově ulici 1.

„V příštím roce máme naplánovanou, kromě pravidelné údržby domů a oprav volných bytů, renovaci fasády na domě v Úzké ulici 17,“ dodal Pavelka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…