Nový Jičín pořádá komentované prohlídky města

22.04.2012 8:24

Návštěvnické centrum v Novém Jičíně připravilo pro turisty i pro místní obyvatele komentované prohlídky města. Tato novinka představí zájemcům nejen historické skvosty Nového Jičína, jeho významné osobnosti, ale i zajímavá a mnohdy zapomenutá místa. Procházku s průvodcem si může v návštěvnickém centru objednat jednotlivec i kolektivy. Výklad je možný i v cizích jazycích. Pro děti z mateřských a základních škol je připravena prezentace formou hry.

Nový Jičín pořádá komentované prohlídky města
Foto: novy-jicin.cz
Popisek: Náměstí v Novém Jičíně

„Naše město má bohatou historii, má řadu tajemství a zajímavostí. Tyto informace mnohdy neznají ani místní, natož návštěvníci Nového Jičína. Tak proč jim je neposkytnout? Zpřístupníme jim nejvýznamnější historické objekty, kostel, radniční věž, nádvoří Žerotínského zámku a další,“ uvedla vedoucí návštěvnického centra Radka Bobková.

Hodinová vycházka s průvodcem stojí 300 korun a ve skupině může být maximálně 45 osob. „Ideální počet je deset lidí. Každý by tak zaplatil 30 korun, což je přijatelná cena. Pro děti do šesti let, které přijdou s dospělým doprovodem, je komentovaná prohlídka zdarma,“ vysvětlila Bobková. Návštěvnické centrum má připraven i program, který je uzpůsoben dětskému věku žáků mateřských a základních škol. „Pro školáky bude prováděn výklad formou hry“, doplnila Bobková. Vstupenka pro školáky bude stát deset korun.

Prohlídku města s průvodcem je nutno objednat v návštěvnickém centru minimálně s týdenním předstihem a termín jde domluvit na kterýkoli den v týdnu. Po dohodě lze zajistit průvodcovskou službu v cizím jazyce. Více informací naleznete na www.icnj.cz a www.mestoklobouku.cz.

Mgr. Marie Machková
tisková mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: novy-jicin.cz

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…