Nový Jičín rozšířil parkovací systém

01.04.2012 20:48

Nový Jičín od 1. května 2012 rozšiřuje režim rezidentního a abonentního parkování ve městě, a to od centra směrem k nákupnímu středisku Kaufland. Radnice tak reaguje na neustále se zvyšující počty aut parkujících v ulicích. Kvůli zajištění bezpečnosti, plynulosti dopravy a hlavně zlepšení podmínek bydlení a služeb ve městě, pokračuje úřad v regulaci parkování.

Nový Jičín rozšířil parkovací systém
Foto: novy-jicin.cz
Popisek: Náměstí v Novém Jičíně

S regulací parkování započal Nový Jičín v roce 2009. Abonentní a rezidentní karty byly zavedeny proto, aby zajistily občanům parkovací místa v lokalitách jejich bydliště či podnikání. V centru města už byly vytvořeny tři oblasti s rezidentním a abonentním stáním vozidel. Nyní byla do systému parkování zanesena zóna čtvrtá. Ve směru od centra ji lemuje ulice Tyršova a její nejvzdálenější hranou je ulice B. Němcové.

Rezidentní a abonentní karty zajišťují jejich držitelům vyšší komfort bydlení či podnikání, neboť jsou vázány na trvalý pobyt, vlastnictví nemovitosti či místo podnikání. Ostatní řidiči budou moci parkovat v uvedené zóně také, ovšem s časovým omezením. S parkovacím kotoučem maximálně tři hodiny.

 Aby však nebyli omezováni návštěvníci Nového Jičína, zejména zaměstnanci institucí sídlících v dané lokalitě a občané dojíždějící za lékařskou péčí do nemocnice, bylo ve čtvrté zóně, konkrétně v některých úsecích ulic Husova, Divadelní a Slovanská, včetně části parkoviště pod nemocnicí, ponecháno parkování bez omezení. Zmíněný parkovací režim platí od pondělí do pátku od 6 do 18 hodin.
 Obdobný parkovací systém funguje i ve druhé a třetí zóně. Pouze v zóně číslo jedna, kterou tvoří městská památková rezervace, je parkování pro ty, co nejsou držiteli abonentní nebo rezidentní karty, zpoplatněno. Za hodinu stání v ulicích s parkovacími automaty zaplatí řidiči 10 Kč, na parkovišti se závorou u městské tržnice je první hodina zdarma, další započatá hodina stojí 30 Kč. Tento režim v první zóně platí, na rozdíl od výše uvedených, i v sobotu od 8 do 12 hodin.

 Mgr. Marie Machková
 tisková mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: novy-jicin.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …