Nový Jičín uspořádal tábor pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí

02.08.2021 6:32

Novojičínská radnice uspořádala tábor pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí. Čtyřiadvacet školáků ve věku od sedmi do patnácti let může díky podpoře města strávit část prázdnin v rekreačním areálu v přírodě na Frýdeckomístecku.

Nový Jičín uspořádal tábor pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Kromě her, sportů, soutěží a zábavy jsou součástí jejich programu i terapeutická sezení, vzdělávací aktivity a poradna psychologa. Pobyt dětí přijde na 220 tisíc korun. 150 tisíc uhradilo město, 50 tisíc pokryl sponzorský dar a zbytek zaplatili rodiče táborníků.

Anketa

Koho byste si přáli jako „novou krev“ v Poslanecké sněmovně?

hlasovalo: 14011 lidí

„Malí táborníci jsou dlouhodobě v kontaktu s naším oddělením sociálně právní ochrany dětí. V běžném životě se setkávají převážně s negativními jevy, jako je hmotná nouze, neúplná rodina, konflikty v rodině nebo závislost blízkých na návykových látkách. Proto jsme pro ně připravili nejen zábavu a hry, ale také terapeutická cvičení, aby si dokázali vytvořit správný vzorec hodnot a naučili se odpovědnosti za své životní kroky,“ řekl vedoucí oddělení sociálně právní ochrany dětí na novojičínské radnice Richard Pešat.

Členy personálu, který se o školáky na táboře stará, jsou tak kromě pedagogů i psycholog a sociální pracovník. „Každé z těchto dětí prožívá svůj příběh. Prostředí, ve kterém vyrůstají, má velký vliv na jejich chování. Během tohoto pobytu mají nejen možnost najít si kamarády, získat nové zážitky, ale využít i odbornou pomoc a absolvovat besedy o vztazích, formách šikany, finanční gramotnosti a dalších tématech. Peníze, kterými naše město tábor podpořilo, jsou vynaloženy smysluplně,“ uvedl starosta Nového Jičína Stanislav Kopecký, který se dětmi přijel podívat.

Tábor pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí pořádá novojičínská radnice už od roku 2003. Pomocnou ruku tak už podala téměř třem stovkám dětí a jejich rodinám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…