Nový Jičín zve na besedu o povodních a protipovodňové ochraně

16.03.2017 7:36

Besedu o povodních a možnostech protipovodňové ochrany pořádá v pondělí 20. března v 16 hodin v aule na radnici město Nový Jičín.

Nový Jičín zve na besedu o povodních a protipovodňové ochraně
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Přednáška spojená s diskuzí je připravována ve spolupráci s neziskovou organizaci Člověk v tísni. Veřejnost se na ní dozví, jak se na povodeň připravit a jaké existují formy pomoci při živelné pohromě. Kromě zástupců Člověka v tísni budou na dotazy občanů odpovídat také členové povodňové komise města, kteří účast na přednášce spojí se svým pravidelným zasedáním.

 „Cílem přednášky je seznámit veřejnost s problematikou povodní, činností občanů před a během povodně a při odstraňování jejích následků. Posluchači se dovědí také o možnostech pomoci neziskových organizací občanům a jejich rodinám v těchto situacích,“ uvedl tajemník povodňové komise města Nový Jičín Ing. Lumír Balaryn.

Nezisková organizace Člověk v tísni má s povodněmi a pomocí lidem postiženým velkou vodou bohaté zkušenosti. Pomáhala i v Novém Jičíně po povodních v roce 2009. "Jejich rady a doporučení tak budou ryze praktické. Každý účastník navíc zdarma obdrží informativní brožurku Žijeme v záplavovém území, obsahující množství rad, jak povodním předcházet a jak se s nimi vypořádat. Účast doporučujeme všem, které případné záplavy ohrožují, obzvláště obyvatelům Žiliny a Bludovic,“ doplnil místostarosta Ondřej Syrovátka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Černice rozšíří sportovní areál o moderní hřiště s umělým trávníkem

10:23 Plzeň: Černice rozšíří sportovní areál o moderní hřiště s umělým trávníkem

Rozšíření sportovního areálu se dočkají obyvatelé Černic. Osmý městský obvod tam ve spolupráci s měs…