Nový Jičín zve na besedu o povodních a protipovodňové ochraně

16.03.2017 7:36

Besedu o povodních a možnostech protipovodňové ochrany pořádá v pondělí 20. března v 16 hodin v aule na radnici město Nový Jičín.

Nový Jičín zve na besedu o povodních a protipovodňové ochraně
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Přednáška spojená s diskuzí je připravována ve spolupráci s neziskovou organizaci Člověk v tísni. Veřejnost se na ní dozví, jak se na povodeň připravit a jaké existují formy pomoci při živelné pohromě. Kromě zástupců Člověka v tísni budou na dotazy občanů odpovídat také členové povodňové komise města, kteří účast na přednášce spojí se svým pravidelným zasedáním.

 „Cílem přednášky je seznámit veřejnost s problematikou povodní, činností občanů před a během povodně a při odstraňování jejích následků. Posluchači se dovědí také o možnostech pomoci neziskových organizací občanům a jejich rodinám v těchto situacích,“ uvedl tajemník povodňové komise města Nový Jičín Ing. Lumír Balaryn.

Nezisková organizace Člověk v tísni má s povodněmi a pomocí lidem postiženým velkou vodou bohaté zkušenosti. Pomáhala i v Novém Jičíně po povodních v roce 2009. "Jejich rady a doporučení tak budou ryze praktické. Každý účastník navíc zdarma obdrží informativní brožurku Žijeme v záplavovém území, obsahující množství rad, jak povodním předcházet a jak se s nimi vypořádat. Účast doporučujeme všem, které případné záplavy ohrožují, obzvláště obyvatelům Žiliny a Bludovic,“ doplnil místostarosta Ondřej Syrovátka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…