Nymburk: Vyjádření vedení města k budově hlavního nádraží

22.02.2019 17:57

Vážení a milí Nymburáci, městem v posledních dnech hýbe otázka dalšího osudu budovy hlavního nádraží. Ani nám není samozřejmě lhostejný. Současně však musíme s prostředky města zacházet hospodárně a pečlivě zvažovat, které investice si Nymburk může dovolit.

Nymburk: Vyjádření vedení města k budově hlavního nádraží
Foto: red
Popisek: Nymburk

O to více je nutno uvést některé věci na pravou míru a připomenout tak chvíli, kdy se dala nádražní budova zachránit vcelku jednoduše, a to bez jakéhokoliv finančního dopadu na rozpočet města. Pro úplnost bychom rádi uvedli, že vlastník budovy ve svém dopise ze dne 6.3.2018 uvádí, že Správa železniční a dopravní cesty nadále upřednostňuje variantu novostavby, současně však uvádí, že „pokud bude město Nymburk nadále trvat na zachování původního objektu osobního nádraží a nebude ochotno tento objekt odkoupit, bude muset SŽDC opětovně zvážit variantu jeho rekonstrukce.“

Na tento dopis odpovědělo vedení města dne 12.4.2018 a podstatná je v textu dopisu formulace, že na rekonstrukci se zachováním původní budovy město netrvá, dává jej pouze ke zvážení jako jedno z možných řešení.
Pokud by na jaře roku 2018 byla odpověď města jiná, nebyli bychom teď v této situaci a budova nádraží by nebyla v ohrožení.

Jak jsme deklarovali na středečním zasedání zastupitelstva, budeme se přes nešťastné kroky uskutečněné v minulém volebním období snažit pro Nymburk nádraží zachovat. Na 21.02.2019 byla dohodnuta schůzka s ředitelem SŽDC a i toto téma bylo předmětem naplánovaného jednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…