O první adventní neděli v Semilech zazáří vánoční strom

28.11.2015 13:45

V neděli 29. listopadu se na Riegrově náměstí letos poprvé rozzáří vánoční strom. I tentokrát jeho rozsvěcení doprovodí kulturní program, na němž se mimo jiné podílí semilské základní školy, ZUŠ Semily, kino Jitřenka, skauti, městská knihovna a Dům dětí a mládeže SEDDMA Semily.

O první adventní neděli v Semilech zazáří vánoční strom
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

Lena Mlejnková, starostka města Semily: "V letošním roce jsme při přípravě programu slavnostního rozsvěcení  vánočního stromu oslovili  semilské základní školy a musím říct, že mě mile překvapila okamžitá kladná reakce. Žáci ze semilských škol se představí v hlavním programu a já věřím, že jejich vystoupení bude pro návštěvníky vítaným osvěžením."

Odpoledne zahájí kino Jitřenka pásmem pohádek s vánoční tématikou, po skončení promítání následuje výtvarná vánoční dílna pro děti a jejich rodiče v dětském oddělení městské knihovny. I letos budou moci děti prostřednictvím Vánoční pošty poslat svá vánoční přání přímo Ježíškovi.

Riegrovo náměstí už bude patřit vánočním zvykům, mezi kterými nebude chybět lovení kaprů, pouštění lodiček z ořechů či házení botou. Celým podvečerem bude provázet kapela Lédl Jazz Quartet, vánoční strom bude slavnostně rozsvícen v 17 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Slavnostní nástup k 30. výročí založení 4. brigády rychlého nasazení

19:27 Žatec: Slavnostní nástup k 30. výročí založení 4. brigády rychlého nasazení

4. brigáda rychlého nasazení byla založena 1. července 1994 jako reakce na potřebu moderní a efektiv…