Od března se v Ostrově rozjíždí dluhová a občanská poradna

10.03.2017 10:04

Od počátku března v přízemí ostrovského zámku slouží občanům každé úterní odpoledne dluhová a občanská poradna. Její služby nabídne bezplatně karlovarská Obecně prospěšná společnost KSK centrum.

Od března se v Ostrově rozjíždí dluhová a občanská poradna
Foto: Ostrov.cz
Popisek: Ostrov

„Cílovou skupinou klientů, pro něž bude poradna fungovat, jsou osoby starší 18 let, které se ocitly v tíživé životní situaci, nebo kterým taková situace hrozí a neumějí nebo nemohou ji řešit vlastními silami,“ uvedla koordinátorka komunitního plánování sociálních služeb z Městského úřadu v Ostrově Jitka Capková.

Služba je dostupná od 7. března každé úterý mezi 13. a 15. hodinou v přízemí za podatelnou, vedle kanceláře č. A.1.27, v ostrovském zámku (Městský úřad Ostrov, Jáchymovská 1, Ostrov).

Občané se mohou na poradnu obrátit se svými problémy v rámci:

  • dluhového poradenství (oddlužení – pomoc při vyhotovení návrhů na oddlužení, konsolidace úvěrů, finanční gramotnost – kurzy, semináře, vytváření osobních a rodinných rozpočtů, poradenství při exekuci)
     
  • rodinného poradenství (rozvody, majetkové vyrovnání, dědické řízení, vyživovací povinnost – trestní oznámení, exekuční vymáhání, svěření dětí do výchovy a výživy, domácí násilí – zprostředkování kontaktu s příslušnými orgány, sociální dávky a důchody)
     
  • ostatního poradenství (pracovně právní vztahy – uzavírání a ukončování pracovního poměru, pracovní smlouvy, bydlení – nájemní vztahy, prodej a koupě nemovitosti, právní systém a právní ochrana – pomoc při řešení problémů v rámci trestního a přestupkového řízení, ochrana spotřebitele – reklamace, vymáhání spotřebitelských práv, posílení informovanosti občanů v oblasti tématiky předváděcích zájezdů)

Bezplatnost:  Odborné sociální poradenství je zásadně bezplatné, protože každý má právo na přístup k zákonům a službám a tento přístup by neměl být omezen případným nedostatkem finančních prostředků.

Diskrétnost: Žádná informace, zjištěná od uživatele v průběhu poradenského procesu, nebude bez jeho výslovného souhlasu nikomu předáno.

Nezávislost: obecně prospěšná společnost je nezávislá nevládní organizace a její služby jsou poskytovány bez ovlivnění zájmy jiných organizací.

Nestrannost: Služby odborného sociálního poradenství jsou poskytovány všem lidem bez rozdílu rasy, pohlaví, zdravotního postižení, sexuální orientace, politické příslušnosti, světonázorové orientace, sociálního statusu apod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …