Od ledna nastanou změny ve veřejné autobusové dopravě v Třeboni

28.12.2015 11:37

Od ledna 2016 dojde k zásadním změnám v systému veřejné autobusové dopravy ve městě Třeboň a místních částech. Linka 340300, která doposud obsluhovala Třeboň a místní části, bude v této podobě zrušena. Jihočeský kraj již nebude tuto linku dotovat. Aby byla částečně zachována bezplatná doprava, město Třeboň uzavírá nové smlouvy s dopravcem. Jízdné bude od 1. 1. 2016 hradit osobám, které se prokáží průkazy vydanými MěÚ Třeboň.

Od ledna nastanou změny ve veřejné autobusové dopravě v Třeboni
Foto: Třeboň
Popisek: Třeboň

Průkazy vyzvedněte na MěÚ

Podstatnou změnou je prokazování nároku na úhradu jízdného. Jízdné bude propláceno pouze držitelům průkazů vydaným Městem Třeboň. Cena průkazů je pro žáky a studenty 50 Kč a pro ostatní 100 Kč. Pro vydání zlevněného průkazu jsou žáci a studenti povinni předložit platný žákovský průkaz vydaný dopravcem dle výměru Ministerstva financí ČR.

K žádosti je nutné přiložit fotografii na doklady standardních rozměrů (35x45 mm). Žádosti pro vydávání průkazů jsou k dispozici na podatelně Městského úřadu případně na webových stránkách www.mesto-trebon.cz v sekci Doprava a parkování - Autobusem po Třeboni. Bližší informace sdělí pracovníci odboru dopravy Pavel Zajíček a Václav Peroutka (tel. 384 342 159, 384 342 127). Vyplněné žádosti je možné podat přímo na podatelně nebo u výše uvedených pracovníků MěÚ Třeboň.

Jízdenku cestující neplatí

Cestujícím budou na vybraných úsecích bezplatných linek vydávány jízdenky dle platného ceníku. Cestující cenu uvedenou na jízdence řidiči neuhradí. Na vydané jízdence bude uveden text: Jízdné za Vás platí město Třeboň. Tato jízdenka bude v autobusu vydána řidičem pouze na základě předložení platného průkazu vydaného městem Třeboň.

V případě žákovského a studentského jízdného je cestující povinen prokázat se řidiči zároveň i platným žákovským průkazem, který opravňuje ke slevě dle výměru Ministerstva financí ČR. Pokud se cestující neprokáže v autobusu platným průkazem města Třeboň, zaplatí řidiči jízdné dle platného ceníku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…