Oficiální zakončení roku s titulem Praha Evropské hlavní město sportu

10.12.2016 20:07

Náměstek primátorky hl. m. Prahy Petr Dolínek a zástupci komise ACES, která uděluje titul Evropské hlavní město sportu, se v sobotu 10. prosince setkali na kluzišti na Letné, aby společně uzavřeli rok, kdy Praha byla nositelem titulu.

Oficiální zakončení roku s titulem Praha Evropské hlavní město sportu
Foto: Praha.eu
Popisek: Oficiální zakončení roku s titulem Praha Evropské hlavní město sportu

Ceremoniál proběhl symbolicky na sportovišti, na kluzišti, které Praha dala zdarma k dispozici na celý prosinec svým obyvatelům. Navázal na setkání zástupců z různých sportovních svazů s delegací ACES v Rezidenci primátora hl. m. Prahy, které uskutečnilo 9. prosince 2016. Při něm předal náměstek Petr Dolínek delegaci ACES pamětní listy a stříbrné mince s motivem Praha Evropské hlavní město sportu.

„V minulosti šlo v Praze do sportu kolem 300 až 350 milionů korun ročně, postupně se ta částka zvyšovala a letos, protože se podařilo uvolnit peníze pro městské části a školy, prostředky na sport překročí 700 milionů. Příští rok to nebude tak velká částka, ale rozhodně půjde o více než 600 milionů korun,“ řekl při dnešním závěrečném ceremoniálu titulu Evropské hlavní město sportu náměstek primátorky Dolínek.

Jak dále připomněl, velké investice představuje program výstavby sportovišť u základních a středních škol. Opravena byla řada sportovišť – například atletická hala na Strahově, kde trénují hlavně děti a mládež, ale třeba i fotbalové hřiště v jedné z nejmenších městských částí - v Královicích.

Slavnostní program na kluzišti na Letné pokračoval soutěžemi na ledě a exhibičními vystoupeními krasobruslařů a hokejistů. Představili se i vítězové nedávného mistrovství světa v sledge hokeji v japonském Tomakomai.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

7:37 Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

Třetí ročník zábavné akce pro celou rodinu, kterou uspořádalo statutární město Ústí nad Labem, přilá…