Olomouc: Cyklostezka spojila Chválkovice s Týnečkem

06.12.2017 18:18

Dvě městské části Olomouce propojuje nová cyklostezka. Úsek o délce více než šest set metrů bude sloužit cyklistům mezi Chválkovicemi a Týnečkem. Investice za více než 3 miliony korun však ve svém důsledku zajistí bezpečné spojení nejen cyklistům, ale i pěším.

Olomouc: Cyklostezka spojila Chválkovice s Týnečkem
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Nová stezka, která začíná na parkovišti u in-line stezky ve Chválkovicích, vede do Týnečku kolem fortu č. II. „Cyklostezka o celkové délce 623 metrů a šířce zhruba 3 metry je vedena v místě bývalé polní cesty. Součástí stavby proto musely být také hospodářské sjezdy a stavební práce znamenaly i nutné opravy propustků a výškové úpravy plynovodu, jehož trasu nová stezka kříží,“ popsal výstavbu investiční náměstek primátora Filip Žáček.

Stavební práce, které v lokalitě probíhaly od srpna do listopadu, přišly na 3,3 miliony korun. S úhradou části nákladů pomůže městu dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. „Díky této investiční akci jsme získali bezpečné a pohodlné propojení Chválkovic s Týnečkem. Nový úsek cyklostezky totiž zajišťuje spojení zcela mimo frekventovanou komunikaci ve směru na Šternberk,“ vysvětlil náměstek primátora Aleš Jakubec s tím, že budování cyklostezek je součástí dlouhodobé strategie města. „Zcela nově jsme v této souvislosti schválili také investiční záměr, který řeší další pokračování cyklistické stezky podél frekventované Chválkovické ulice, a to i ve směru do centra města,“ doplnil náměstek Jakubec. Investiční záměr řeší propojení komunikace pro cyklisty v úseku od parkoviště u in-line stezky podél Chválkovické ulice až po ulici Luční.

Už v příštím roce by se mohli Olomoučané dočkat také další nové cyklostezky mezi Holicí a Novým Světem, která přemostí železniční trať a směřovat bude kolem Holického lesa k univerzitnímu kampusu. V roce 2018 má dle plánů města vyrůst další část Jantarové stezky propojující ulice Hodolanská a Libušina. Další cyklostezky pak mají zajistit propojení ulic Dělnická - Neředínská i ulic Velkomoravská - Skupova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…