Olomouc: Další etapa rekonstrukce Okružní je u konce

18.06.2022 9:37 | Tisková zpráva

Okružní ulice je znovu průjezdná. Na loňské opravy této části ulice, která spojuje olomoucké městské části Nová Ulice, Tabulový vrch a Neředín, v dubnu navázala další etapa rekonstrukce komunikace.

Olomouc: Další etapa rekonstrukce Okružní je u konce
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Stavební práce se tentokrát odehrávaly v úseku mezi křižovatkami ulic Hněvotínská a I. P. Pavlova. Stavbaři práce na komunikaci dokončili v termínu a ve čtvrtek 16. června mohl být po kolaudaci v místě opět obnovený provoz.

Rekonstrukce se týkala přibližně 625 metrů dlouhého úseku, na kterém byl vyměněný asfaltový kryt vozovky, betonové obruby i uliční vpusti. „Zároveň jsme se rozhodli v rámci této probíhající stavby opravit i téměř čtvrt kilometru dlouhý chodník ze starých betonových panelů, jehož rekonstrukce původně nebyla součástí projektu. Pokud je to možné, snažíme se stavby v jednom místě realizovat zároveň, aby dopady uzavírek a probíhajících stavebních prací byly co možná nejmenší,“ vysvětluje investiční náměstek primátora města Olomouce Marin Major.

Náklady na realizaci této etapy rekonstrukce Okružní ulice včetně opravy chodníku byly 11,9 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…