Olomouc: Dobrovolní hasiči dostali nové obleky, dýchací přístroje a další vybavení

28.11.2018 11:30

Nové zásahové vybavení a techniku v celkové hodnotě 723 tisíc korun dostali dobrovolní hasiči statutárního města Olomouce. Na vybavení a techniku přispěl i Olomoucký kraj částkou 337 tisíc korun.

Olomouc: Dobrovolní hasiči dostali nové obleky, dýchací přístroje a další vybavení
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Při setkání se zástupci města a kraje převzali velitelé jednotek nové zásahové vybavení a techniku, pořízenou z rozpočtu města a za přispění dotace Olomouckého kraje. „Činnost hasičů je velmi náročná a pro bezpečnost obyvatel města životně důležitá. Tímto jim chci poděkovat za obětavou práci, kterou vykonávají ve prospěch města a jeho obyvatel,“ uvedl Martin Major, 1. náměstek primátora.

Velitelé jednotek sborů dobrovolných hasičů převzali osm kompletů dýchacích přístrojů Dräger včetně náhradních lahví, dva zásahové obleky, zásahové přilby Gallet, svítilny a další ochranné zásahové vybavení. Obnova hasičské techniky zahrnovala i pořízení hydraulického rozpínacího nástroje a hydraulických nůžek, a dále nákup automatického defibrilátoru AED, společně s páteřní deskou a záchranářským batohem. „Díky značné podpoře ze strany vedení města a čerpání dotací jsme schopni nejen pořizovat vybavení, ale také pořizovat nové automobily a budovat nové hasičské zbrojnice,“ pokračoval Martin Major.

Letos dostanou dobrovolní hasiči v Černovíře a Radíkově ještě dva nové dopravní automobily v hodnotě 2,76 milionů korun. Vozy uhradí město Olomouce za přispění dotace Olomouckého kraje a Ministerstva vnitra – generálního ředitelství hasičského záchranného sboru ČR. „Technický stav současných vozidel v Černovíře a Radíkově je zcela nevyhovující, jsem proto velmi rád, že se podařilo za přispění dotací zakoupit dva nové automobily, které odpovídají požadavkům 21. století. Chci vám popřát, aby vozidla sloužila co nejlépe a zároveň, abyste je při své činnosti museli používat co nejméně,“ dodal Martin Major.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…