Olomouc: Dobrovolní hasiči získají díky městu nové vybavení a techniku

06.08.2022 7:35 | Tisková zpráva

Olomoučtí dobrovolní hasiči získají už brzy nové vybavení a zásahovou techniku. Bude to především dýchací technika, osvětlovací systémy, ochranné prostředky a speciální hasičský vysavač.

Olomouc: Dobrovolní hasiči získají díky městu nové vybavení a techniku
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

„Město Olomouc tuto techniku hasičům pořídí za přispění dotační prostředků z Olomouckého kraje a Generálního ředitelství hasičského záchranného sboru ČR,“ upřesnil náměstek primátora Martin Major. Samo město Olomouc přispěje ze svého rozpočtu částkou 594 tisíc korun, Olomoucký kraj přidá v rámci dotačního programu na podporu JSDH částku přes 236 tisíc korun.

Anketa

Líbí se vám kampaň, ve které SPOLU staví Babiše vedle Putina?

1%
97%
hlasovalo: 29284 lidí

„Hasiči teď díky tomu obdrží nové zásahové obleky, přilby, rukavice, obuv, motorový člun a nafukovací raft, ochranné helmy a přilby na vodu, svítilny, elektrocentrály,“ vyjmenoval náměstek Major. Věcné prostředky a techniku si mezi sebe rozdělí jednotky sborů dobrovolných hasičů Droždín, Holice, Chomoutov, Lošov, Olomouc (Černovír, Chválkovice), Radíkov a Topolany. To ale není vše.

V letošním roce totiž dobrovolní hasiči z Lošova dostanou také nový automobil s hasičskou vestavbou. Olomoucký kraj podpoří nákup automobilu dotací ve výši 100 tisíc korun a Ministerstvo vnitra – Generální ředitelství HZS ČR se přidá s dotací ve výši 450 tisíc korun.

„Díky získávání finančních prostředků z dotačních programů se nám daří pořizování nového či obměna stávajícího vybavení a techniky pro jednotky dobrovolných hasičů, čímž dochází ke zvyšování úrovně požární ochrany na území města Olomouc a profesionalizaci našich hasičů,“ dodal Martin Major.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …