"Návštěvníci na olomouckém výstavišti mohou zhlédnout například expozici hanácké jizby ze sbírek Vlastivědného muzea v Olomouci, prezentace současného stolování i tradiční hanácká řemesla," uvedl předseda správní rady sdružení Miroslav Petřík.
Bude se hlavně ochutnávat a k zakoupení budou i výrobky a dobroty oceněné regionálními značkami. Vybrané restaurace, zapojené do úspěšně probíhajícího projektu Ochutnejte Hanou, nabídnou návštěvníkům chutná jídla z místních zdrojů. „Regionální gastronomie patří aktuálně k významným trendům v rozvoji cestovního ruchu a v Olomouckém kraji s tradicí úrodné Hané se přímo nabízí využít ji k přilákání nových návštěvníků," vyzdvihuje význam festivalu i veletrhu Tourism Expo Miroslav Petřík. Po celé tři dny tak budou k vidění ukázky přípravy zajímavých hanáckých pokrmů, a to v pátek a v sobotu v 11.00, 14.00 a v 16.00 hodin, v neděli v 11.00 a 13.00 hodin. Na festivalu je možné se zapojit do ankety o hodnotné ceny, která bude slosována v neděli v 15 hodin.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: olomouc.cz