Olomouc: Flora je zelená. Třiďte odpad (nejen) na jarní květinové výstavě

17.04.2016 15:50 | Zprávy

Sídlo má v zeleném parkovém areálu a k zelené barvě se hlásí i při svých aktivitách. Společnost Výstaviště Flora Olomouc připravila pro blížící se jarní etapu mezinárodní květinové výstavy a zahradnického veletrhu Flora Olomouc (21. - 24. dubna 2016) ekologickou novinku v podobě možnosti třídění odpadu návštěvníky akce přímo v areálu výstaviště a v jednotlivých pavilonech. A do budoucna nehodlá zůstat jen u toho.

Olomouc: Flora je zelená. Třiďte odpad (nejen) na jarní květinové výstavě
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Projekt „Flora je zelená, třiďte s námi“ připravilo olomoucké výstaviště ve spolupráci s Magistrátem města Olomouce a také se společností EKO-KOM, a.s., která provozuje systém tříděného sběru a recyklace odpadu v České republice. „Už při jarní etapě květinové Flory bude v pavilonech nainstalováno deset košů na tříděný odpad a k tomuto účelu budou v celém areálu během výstav sloužit i mobilní sběrné nádoby,“ uvedl technický náměstek společnosti Výstaviště Flora Olomouc, a.s. Jiří Svačinka. Dalších šestnáct košů na tříděný odpad se navíc podle jeho slov objeví ještě do léta i ve všech olomouckých parcích. „Naše město je v rámci České republiky na samotné špici, co se třídění odpadů týká. Jsme proto rádi, že se nyní zapojuje i Flora Olomouc se svými akcemi. Nákup nádob na odpady je hrazen společností EKO-KOM, o podobě košů na třídění v parcích nyní komunikujeme s památkáři,“ doplnil náměstek olomouckého primátora Aleš Jakubec.

Projekt „Flora je zelená, třiďte s námi“ však není zdaleka prvním, jímž se olomoucké výstaviště hlásí k ekologickým způsobům nakládání s naším životním prostředím. „Třídění odpadů už je zcela běžné mezi našimi zaměstnanci i v kancelářském provozu. Navíc od loňského roku sváží odpad z parků k tomu pořízený elektromobil,“ podotkl Svačinka.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Více peněz pro městskou policii

22:28 Znojmo: Více peněz pro městskou policii

Navýšení rozpočtu Městské policie Znojmo bylo součástí rozpočtového opatření, které schválili znojem…