Olomouc: Fond pomoci dětem přijímá žádosti o příspěvek

09.02.2019 14:49

Téměř 160 tisíc korun je alokováno ve Fondu pomoci olomouckým dětem pro 1. výzvu pro předkládání žádostí o podporu v roce 2019. Peníze slouží jako příspěvek na mimoškolní aktivity žáků. Žádosti je možné podávat od 4. února do 22. února.

Olomouc: Fond pomoci dětem přijímá žádosti o příspěvek
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Záměr vychází z Koncepce rodinné politiky a jeho cílem zajistit rovný přístup ke vzdělávání a mimoškolním aktivitám. Podstatou fondu je přímá podpora žáků. Jedná se o účelově vázaný dar, který může činit nejvýše pět tisíc korun na jedno dítě v jedné výzvě.

„Finanční podpora slouží žákům olomouckých základních škol k úhradě jejich volnočasových kroužků, školních společensko–kulturních akcí, pobytů na škole v přírodě nebo pobytům na lyžařském kurzu,“ vysvětlila náměstkyně primátora Eva Kolářová, která má v kompetenci rodinnou politiku.

O peníze mohou žádat zákonní zástupci nebo osoby odpovědné za výchovu dětí – žáků plnících povinnou školní docházku s trvalým pobytem na území města Olomouce, nebo žáků plnících povinnou školní docházku ve školách na území města Olomouce. Celkové měsíční příjmy v domácnosti žadatele nesmí přesáhnout 2,7 násobek životního minima na člena domácnosti a dítě nesmí mít neomluvenou absenci.

Žádosti se podávají v termínu do 22 února 2019 (včetně).

Žádost musí být podána a doručena se všemi povinnými přílohami buď poštou nebo osobně na podatelně magistrátu v Hynaisově 10, případně na adrese odboru školství Palackého 14, kancelář č. 376 - kontaktní osoba Jaroslava Večeřová.

Výzva ZDE
Statut fondu pomoci olomouckým dětem ZDE
Formulář žádosti najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…